Muhari Eszti bronzérmes a barcelonai Vk-n

febr 10, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Muhari Eszter bronzérmet nyert a barcelonai női párbajtőr egyéni Világkupán! Remek vívással jutott el az elődöntőig, ahol az egyéni világbajnok koreai Song állította meg, gratulálunk!

Pályafutása során eddig egyszer, a tavalyi katari GP-n állhatott felnőtt világversenyen dobogóra Muhari Eszter, most ismét bronzérmet nyert a rendkívül erős, és nagy mezőnyű barcelonai Világkupán. László István tatabányai színekben versenyző tanítványa veretlen selejtezős csoportkört követően jutott a szombati főtáblára, ahol folytatta remeklését. 

Egyedül a világbajnok koreai Song állította meg Muhari Esztert.

Előbb a svájci Möschlint győzte le a 64 között (15:12), majd a világranglista második helyén álló francia Candassamyt búcsúztatta ugyancsak 15:12-vel. Az olasz Rizzit a hosszabbításban győzte le 12:11-re, míg az éremért kétséget sem hagyott a sima sikerhez, az ukrán Krivickát 15:6-ra verte. Az elődöntőben a világ egyik legjobbjától, a koreai Songtól kapott ki (7:15), de a bronzéremmel így is nagyszerűen teljesített Eszti, aki így nyilatkozott honlapunknak:

Muhari Eszti okkal mosolyog, gratulálunk!

“Egész nap próbáltam koncentráltan vívni, mindig csak a következő feladattal foglalkozni, és ez egész jól sikerült. Candassamytól legutóbb egyetlen tussal kaptam ki, nagyon örülök, hogy most nem így történt. Az elődöntőre is próbáltam ugyanúgy felállni, mint korábban, de a koreai nemhiába világbajnok, ez most nem sikerült. Majd legközelebb… Örülök nagyon a bronzéremnek, de szeretnék ennél is tovább lépni” – mondta Muhari Eszter.

Eszter mellett Kun Anna volt kiemeltként a főtáblán. Kézsérülése után már egyre stabilabb, de tovább kell erősödnie a karjának, nyilván ez is közrejátszott abban, hogy az izraeli Hecht legyőzése után (15:9) a francia Rembitól vereséget szenvedett a 32-ben (6:15).

A barcelonai női párbajtőr Vk vasárnap a csapatversennyel zárul, melyen válogatottunknak nagy bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy versenyben maradjon az olimpiai kvalifikációért.

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Barcelona, 310 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Hecht (izraeli) 15:9, Muhari-Möschlin (svájci), 15:12. 

A legjobb 16 közé jutásért: Muhari-Candassamy (francia) 15:12, Kun-Rembi (francia) 6:15.

Nyolcaddöntő: Muhari-Rizzi (olasz) 12:11.

Negyeddöntő: Muhari-Krivicka (ukrán) 15:6.

Elődöntő: Muhari-Song (koreai) 7:15.

Végeredmény: 1. Vivian Kong (hongkongi), 2. Sera Song (koreai), 3. Muhari Eszter (edző: László István, válogatott edző: Somfai Péter) és Renata Knapik-Miazga (lengyel), …18. Kun Anna, …110. Kardos Edina, …120. Nagy Blanka, …146. Kálmán Gyöngyvér, …148. Gnám Tamara, …159. Fekete Bosziljka, …164. Tóth Jázmin, …171. Wimmer Dorina, …186. Salamon Réka, …215. Borsody Emma, …217. Dékány Kinga. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események