Muhari Eszti folytathatja

febr 8, 2020 | Hírek

Egyedül Muhari Eszter jutott a legjobb 64 közé a barcelonai női párbajtőr Világkupa-versenyen. Kadet világbajnokunk szombaton észt ellenféllel folytatja, vasárnap jöhet a csapatverseny!

Hatalmas mezőny, 275 induló vágott neki a barcelonai női párbajtőr Világkupa-versenynek pénteken. Hét magyar fiatal is ott volt a listán, és a fiatalt tessék szó szerint érteni, ugyanis a 24 esztendős Kun Anna volt a korelnöke a mieinknek, és a 21 éves Nagy Kingán kívül a többiek egy hete még a junior Vk-n indultak… Ugyanakkor a viadal a felnőtteknek olimpiai kvalifikációs is volt egyben, így minden klasszis pástra lépett, kivéve Szász-Kovács Emesét, riói aranyérmesünk visszatérését márciusra várjuk. 

Muhari Eszti az egyedüli magyar főtáblás, örült is neki – teljes joggal…

A mindenki számára sikeres csoportkör után egyedül 17 éves kadet világbajnokunk, Muhari Eszter jutott a főtáblára, miután brit ellenfelét 15:9-re, majd francia vetélytársát 15:11-re verte. Érdekesség, hogy Esztinek veretlen csoportköre után is vívnia kellett, indexe alapján nem került a kiemelést jelentő legjobb 16 közé, ám feladatát így is megoldotta…

Szemben a többiekkel! Borsody Emma, Gnám Tamara, Wetzker Laura a 96-ba kerülésért, Kun Anna és Büki Lili a 64-ért szenvedett vereséget. Szurkoljunk tehát Esztinek, szombat reggel folytatja egyke magyarként…

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Barcelona, 275 induló. A csoportmérkőzéseken: Muhari Eszter 5 győzelem/0 vereség, Borsody Emma 5/1, Kun Anna 4/2, Büki Lili 4/2, Gnám Tamara 3/3, Wetzker Laura 3/3, Nagy Kinga 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Wetzker-Lawson (brit) 15:14, Gnám-Abdul Rahman (szingapúri) 15:13, Nagy-Rutz (lengyel) 13:14.

A legjobb 96 közé jutásért: Muhari-Southern (brit) 15:9, Kun-Hszieh (hongkongi) 15:10, Büki-Balorunaite (litván) 15:9, Borsody-Stahlberg (német) 8:15, Wetzker-Christmann (német) 10:15, Gnám-Nixon (amerikai) 10:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Muhari-Depanian (francia) 15:11, Kun-Szong (koreai) 12:15, Büki-Boscarelli (olasz) 13:15. 

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Lehis (észt).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események