Nagy Dávid 7. a dohai GP-n

jan 26, 2020 | Hírek

Nagy Dávid szerepelt a legjobban a dohai párbajtőr GP-n. A Vasas húsz esztendős, junior világbajnok tehetsége a 7. lett, gratulálunk! Siklósi Gergely és Rédli András a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Ismét szépen teljesített a férfi párbajtőr szakág. A két héttel ezelőtti, heidenheimi “aranyhétvégét” természetesen nem lehetett, és nem is kellett felülmúlni vagy megközelíteni, ugyanakkor stabilitását tökéletesen igazolta a Dancsházy-Nagy Tamás vezette válogatott. A nagyszerű pénteki selejtezős szereplésről már beszámoltunk, és a főtáblán is jól szerepeltek a magyarok. Igaz, a 64 között búcsúzott Bányai Zsombor és Koch Máté – mindketten világklasszistól, az orosz Bidától, illetve a svájci Heinzertől szenvedtek egyaránt 15:8-as vereséget. Berta Dani a 32-ig jutott, őt meg aztán semmiféle szemrehányás nem érheti, elvégre a kazah Szertaj legyőzése után (15:14), éppen honvédos klubtársától, Siklósi Gergelytől szenvedett 15:13-as vereséget…

Az imént említett világbajnok, valamint Rédli András és Nagy Dávid eljutott a nyolcaddöntőig, és a 16 közé rajtunk kívül egyedül a franciák delegálhattak három vívót! Geri a napot a svájci válogatott Steffen 15:13-as legyőzésével indította, majd jött a már citált klubtárs asszó Berta Danival. A 16-ban aztán a hajrában 15:12-re fordított ellene a francia Bardenet, ami persze, nem öröm, ám igazán nem bánkódhat senki sem, ebben a fegyvernemben lehetetlen mindig topon lenni, és ez most bőven belefért. 

Rédli András "iskolatusa" a svájci Brunold ellen.

Rédli András hihetetlen rutinjával és tudásával bedarálta előbb a francia Cannonét 15:13-ra, majd a svájci Brunoldot 15:12-re, a nyolcaddöntőben viszont a világranglista 2., vb-harmadik olasz Santarelli következett, és egy fordulatos meccsen 15:14-re az itáliai győzött. És ugyanő okozta Nagy Dávid vesztét is. Ráadásul ugyancsak egyetlen tussal… 

Nagy Dávid útja előre mutat!

Ám előtte a Vasas 20 esztendős tehetsége, Halla Péter tanítványa nagyon nagyot ment. Kristálytiszta győzelmekkel jutott el a negyeddöntőig, több erős riválist leiskolázva. A főtáblán az amerikai McDowaldot 15:5-re, majd a svájci Bayard-t 15:10-re verte. A nyolcaddöntőben jött tán a legnagyobb skalp, az ukrán válogatott Reizlinnek esélyt sem hagyva nyert 15:7-re. Ezt követte Santarelli, és egy nagyon izgalmas asszó, melynek a hosszabbításában az itáliai világklasszis örülhetett (14:15). Nagy Dávid ezzel a hetedik helyen végzett, ami nagyon komoly eredmény, gratulálunk neki, mesterének és a szakágnak! A következő állomás két hét múlva a vancouveri egyéni és csapat Világkupa lesz – sokkal nagyobb tétért…

A nők egyedül Muhari Eszter révén voltak érdekeltek a Grand Prix 64-es tábláján. Kadet világbajnokunk az első körben az olasz Boscarellitől szenvedett 15:11-es vereséget. 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 219 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Steffen (svájci) 15:13, Nagy-McDowald (amerikai) 15:5, Rédli-Cannone (francia) 15:13, Berta-Szertaj (kazah) 15:14, Bányai-Bida (orosz) 8:15, Koch-Heinzer (svájci) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Siklósi-Berta 15:13, Nagy-Bayard (svájci) 15:10, Rédli-Brunold (svájci) 15:12.

Nyolcaddöntő: Nagy-Reizlin (ukrán) 15:7, Rédli-Santarelli (olasz) 14:15, Siklósi-Bardenet (francia) 12:15.

Negyeddöntő: Nagy-Santarelli (olasz) 14:15.

Végeredmény: 1. Szergej Bida (orosz), 2. Alexandre Bardenet (francia), 3. Andrea Santarelli (olasz) és Jamada Maszaru (japán), …7. Nagy Dávid (edző: Halla Péter, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …9. Siklósi Gergely, …15. Rédli András, …23. Berta Dániel, …55. Koch Máté, …64. Bányai Zsombor, …92. Andrásfi Tibor.

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 176 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Boscarelli (olasz) 11:15.

Végeredmény: 1. Ana Maria Popescu (román), 2. Mara Navarria (olasz), 3. Tatjana Andrjusina (orosz) és Erika Kirpu (észt), …46. Muhari Eszter, …72. Kun Anna, …103. Nagy Kinga.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események