Nagy Dávid bronzérmes Tbilisziben

márc 23, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Egy éve jutott nyolc közé, két éve volt érmes Világkupán Nagy Dávid. Tbilisziben, az utolsó kvalifikációs Világkupán pedig ismét bronzérmet nyert, gratulálunk!

Koch Mátéról és Siklósi Gergelyről szólt mostanság elsősorban a férfi párbajtőr világversenyek egyéni viadala. Két klasszisunk egyre másra szállította a sikereket, és itt korántsem egyedül Máté júliusi, világbajnoki aranyérmére gondolunk. Említhetjük példakánt a két héttel ezelőtti, budapesti GP-t, amikor Gergő ezüst-, Máté bronzérmet nyert. 

Most Tbilisziben Nagy Dávid következett a sorban! Máté a 64 között a francia Lopez Pourtier-tól (12:15), Gergő a 32-ben az észt Priinits-től (9:15) szenvedett vereséget. A harmadik főtáblás magyar, Halla Péter 24 esztendős vasasos tanítványa viszont ismét hozta a fegyvernem érmét, ezúttal egy nagyon értékes bronzot. Dávid 15:8-ra verte a kanadai Fafard-t, aztán a japán Komata következett a 32-ben – ő sem járt jobban, 15:6. A nyolcaddöntőben revánsot vett klubtársa és barátja, Máté nevében, ugyanis 15:10-re győzött Lopez Pourtier ellen. A negyeddöntőben pedig következett a “nagy skalp”, az egyéni világbajnok klasszist, az ugyancsak francia Yannick Borelnél bizonyult jobbnak, 15:12-re. Az elődöntőben aztán érkezett a harmadik francia, méghozzá az egyéni olimpia bajnok Romain Cannone. Ez a falat most nagynak bizonyult, 12:15 lett oda az elődöntő, később meg is nyerte a versenyt Cannone. 

Nagy Dávid bronzéremnek örülhetett Tbilisziben.

A bronzérem így is nagy siker, Dávid két éve, a budapesti Grand Prix-n állhatott dobogóra, és szinte napra pontosan egy esztendeje jutott nyolc közé Világkupán. Nagy siker ez, és válogatottunk is így értékelte mindezt honlapunknak. “Nagyon örülök, hogy ismét dobogóra állhattam, kellett már ez a siker. Fájlaltam a budapesti kiesésemet, otthon két éve és tavaly is jól vívtam, most nem sikerült. Előtte 32-ben voltam Heidenheimben, akkor is maradt bennem hiányérzet. Most viszont egész nap éreztem a vívást. Borellel szemben eddig hibátlan a mérlegem, sőt, ez volt a legszorosabb meccsünk. Viszont Cannone-nal épp fordított a helyzet… A bronzéremmel igazán elégedett vagyok, de számunkra valóban a legfontosabb a csapatverseny, nevezetesen a párizsi olimpia csapatversenye.”

Vasárnap ez következik, mármint a tbiliszi Világkupa csapatversenye, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtő egyéni Világkupa, Tbiliszi, 285 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Brinkmann (német) 15:6, Nagy-Fafard (kanadai) 15:8, Koch-Loper Pourtier (francia) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Nagy-Komata (japán) 15:6, Siklósi-Prinits (észt) 9:15.

Nyolcaddöntő: Nagy-Loper Pourtier (francia) 15:10.

Negyeddöntő: Nagy-Borel (francia) 15:12.

Elődöntő: Nagy-Cannone (francia) 12:15.

Végeredmény: 1. Romain Cannone (francia), 2. Neisser Loyola (belga), 3. Nagy Dávid (edző: Halla Péter, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás) és Alexandre Bardenet (francia), …18. Siklósi Gergely, …33. Koch Máté, …98 Kovács Gergely, …104.Keszthelyi Zsombor, …148. Andrásfi Tibor, …172. Bakos Bálint, …176. Csabai Máté, …223. Kulcsár Viktor.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események