Nagy Tímea tanácsai és malacai

nov 6, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A kétszeres egyéni olimpiai és világbajnok női párbajtőröző klasszis, szövetségünk alelnöke, Nagy Tímea beszélgetett női párbajtőr-válogatottunk tagjaival a hétvégi, nagyon fontos legnanói Világkupa-verseny előtt.

Edzők, vezetők nem jöhetnek! Csak ennyit kért Nagy Tímea, a kétszeres egyéni olimpiai és hatszoros világbajnok, valaha volt egyik legeredményesebb magyar vívónő, hogy egyedül beszélgethessen a lányokkal. Úgy gondolta, így őszintébb lehet a hangulat. 

“Beszélgessünk inkább a beszélgetés után.” – mondta szövetségünk alelnöke a találkozót megelőzően. “Mert nem az a fontos, hogy én mit akarok, vagy fogok mondani, hanem hogy a lányok mire kíváncsiak, és mit akarnak hallani”. 

Nagy Tímea (balra) és az „utánpótlás”.

Aztán a következő hívást követően elégedett hangon mesélt a több mint egy órás csevegésről, amit, persze, mai szavakkal élve bátran nevezhetünk “motivációs beszélgetésnek” is. “A lányok nagyon cukik voltak, és remélem, a legfontosabb gondolataim átjöttek a beszélgetés során. A fantasztikus Benedek Tibor lassan legendás gondolatát idéztem, mely szerint ‘mindig én akartam jobban’. Azt hiszem, ez rám is igaz volt, és alapja az igazán magas szintű versenyzésnek. A másik alapelvem, amiben hiszek, korábbi mesterem, Udvarhelyi Gábor nevéhez fűződik. ‘Ha elvégzed a munkát, akkor megtetted a dolgod. Meglesz az eredménye.’ Nagyon fiatal és tehetséges ez a társaság, sokra hivatott, fontos, hogy magukénak érezzék ezeket a lényeges gondolatokat. Ha csak kicsit is sikerült segítenem ebben, akkor már megérte…”

Reméljük, szerencsét hoznak Nagy Titi malacai…

Nagy Tímea a diskurzus végén mindenkinek kiosztott egy-egy szerencsemalacot, amelyre nagy szükség lehet a hétvégi, legnanói női párbajtőr Világkupa-versenyen. Az olimpiai kvalifikációs eseményen ott lesz kézsérülése ellenére Kun Anna is, aki jelenleg a negyedik helyen áll a világranglistán. A jelenléte nem különleges, az viszont egyedülálló, hogy nem a “jó kezével” – ami sérült – vív majd egyéniben, hanem ballal… 

Kun Anna bal kezében lesz a párbajtőr Legnanóban..

Anna erről, és a gyógyulásáról így nyilatkozott honlapunknak: “Nagyon remélem, hogy a decemberi, vancouveri Világkupán már jobbal vívok, különösebb fájdalmat nem érzek a műtött kezemben, de még nem szabad terhelnem. Egyébként korábban is hetente egyszer ballal iskoláztam, miért ne próbálnám meg különösebb tét nélkül versenyen is így a szereplést…? Annak pedig nagyon örülök, hogy a vasárnapi csapatversenyen ott szurkolhatok majd a lányoknak, köszönöm ezt a lehetőséget a szövetségnek.”

A legmanói női párbajtőr olimpiai kvalifikációs Világkupán pénteken és szombaton rendezik meg az egyéni, vasárnap a csapatversenyt. Hajrá, magyarok! 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


A jövő elkezdődött

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A győzelmet Petrovszki Áron (Honvéd) és Terhes Hanna (Diósgyőr) szerezte meg.

Arany és ezüst a veterán Eb-n

A női tőrcsapat arany-, a férfi párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


Magyarok Párizsban – Szatmári András

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot a jelenleg sérült Szatmári Andrással folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM