Négy érem a paralimpia előtt

júl 7, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Osváth Richárd arany-, Krajnyák Zsuzsa két bronz-, Hajmási Éva bronzérmet nyert a párizsi paralimpia előtti utolsó, varsói kerekesszékes Vk-n. Gratulálunk!

Női kard „B” kategóriában Mező Boglárka indult. A selejtező csoportban remek formát mutatott, majd az éremért a paralimpiai bajnok thaiföldi Jana következett, akitől vereséget szenvedett, ezzel a 7. helyen zárta a versenyt. Női kard kard „A” kategóriában 3 magyar versenyző indult. A legjobb nyolcig mindannyian eljutottak, ott Veres Amarilla nem bírt a világranglista vezető lengyel Drozddal, Nádasdy Anna pedig a francia Vide ellen szenvedett vereséget. Hajmási Éva viszont a lengyel Fridrich legyőzésével bejutott az elődöntőbe, ott az ukrán Morkvich búcsúztatta őt szoros, 15:13-as mérkőzésen. Végül Éva a 3., Amarilla a 6., Anna a 8. helyen végzett.

Hajmási Évi kardban lett bronzérmes.

Női tőr A kategóriában a negyeddöntőben Krajnyák Zsuzsa legyőzte a koreai Kwont 15:13-ra, míg Nádasdy Anna a későbbi győztes spanyol Rodrigueztől kapott ki 15:9-re, ezzel 5. lett. Zsuzsa az elődöntőben 1 találattal, 15:14-re maradt alul a hongkongi Lammal szemben, így bronzérmet szerzett. Női tőr B kategóriában Mező Boglárka a 6. helyen zárta a versenyt.

Krajnyák Zsuzsa két bronzzal gyarapította kivételes éremgyűjteményét.

Férfi kard A kategóriában Osváth Richárd a 8 között kikapott a német Schmidtől 15:14-re, így 6. lett. Női párbajtőr A kategóriában Krajnyák Zsuzsanna az éremért az ukrán Ivancsik ellen nyert 15:8-ra, majd az elődöntőben a spanyol Rodrigueztől kapott ki ugyanilyen arányban, ezzel újabb bronzérmet nyert.

Osváth Ricsi remekelt Varsóban.

Férfi tőr A kategóriában Osváth Richárd remek formában vívott egész nap, és aranyéremmel zárta a paralimpiai előtti utolsó Világkupát. Az elődöntőben az olasz Betti ellen 15:9-re nyert, majd a döntőben a szintén olasz Lambertinit győzte le 15:11-re..

A női párbajtőr csapat Mező Boglárka sérülése miatt visszalépett a versenyektől.

Eredmények itt: https://www.wheelchairfencing.live/en/533-2024/tournament/

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.