Négyből három a kairói férfi mérleg

ápr 29, 2022 | Hírek

Az egyiptomi férfi párbajtőr Grand Prix-versenyen a kiemelt Siklósi Gergely mellett Koch Máté és Andrásfi Tibor jutott a legjobb 64 közé. Folytatás vasárnap, a szombati női selejtezőben nem vív magyar

Előző napi beharangozónkban írtunk arról, hogy mi lehetett az oka annak, hogy végül “csak” négy magyar férfi párbajtőröző utazott el Kairóba, a Grand Prix-viadalra. A jelek szerint más is gondolkodott hasonlóan, mivel a fegyvernem megszokott, hatalmas indulószáma helyett ezúttal 183-an léptek pástra a nyári világbajnokság színhelyéül szolgáló kairói Olimpiai Csarnokban. 

Koch Máté őrzi remek formáját, veretlen csoportkörrel lépett tovább.

A mieink közül az olimpiai ezüstérmes és egyéni világbajnok Siklósi Gergely csak a bemelegítéshez öltözött be a pénteki selejtező napon, ő természetesen a kiemeltek között szerepel. Hamarosan így járhat Koch Máté is, az utóbbi időben remeklő vívónk már 18-ként volt rangsorolva ezen a versenyen, és megvan az esélye a további előrelépésre, lévén veretlen csoportkörét követően ő is gyorsan csatlakozott a kiemeltek mezőnyéhez. 

Andrásfi Tibi sima főtáblás győzelmekkel jutott a legjobb 64 közé.

A párizsi csapat Világkupán aranyérmet nyerő válogatott másik két tagja, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid további két direkt kieséses asszó levívására kényszerült, előbbi sikerrel vette az akadályokat, utóbbi nem. Tibi előbb az ukrán Taranyankót (15:9), majd a spanyol Calderont (15:5) verte nagyon simán, így ő is a főtáblára jutott. Dávid viszont a svájci Aebersold legyőzése után (15:11) kikapott a német Brinkmanntól (12:15), így ő kiesett. 

A három magyar vasárnap folytatja a versenyt a kairói 64-es főtáblán, míg szombaton a nők selejtezőjét rendezik, melynek nem lesz magyar résztvevője. Egyetlen indulónk Kun Anna ugyanis kiemelt, így ő lesz a negyedik, aki beszáll a vasárnapi küzdelembe. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Kairó, 183 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely kiemelt, Koch Máté 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Andrásfi Tibor 4/2, Nagy Dávid 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Nagy-Aebersold (svájci) 15:11, Andrásfi-Taranyenko (ukrán) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Andrásfi-Calderon (spanyol) 15:5, Nagy-Brinkmann (német) 12:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Grunhauser (német), Koch-Szon (koreai), Andrásfi-Borel (francia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események