Negyedik a junior férfi párbajtőrcsapat

dec 17, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Negyedik helyen végzett az Antal Máté, Keresztes Ádám, Kerényi Gábor, Pelle Domonkos összeállítású junior férfi párbajtőrcsapat az athéni Világkupán. Gratulálunk!

Szinte teljesen új felállásban lépett pástra a junior férfi párbajtőr-válogatott az athéni Világkupa-versenyen. Egyébként rendkívül prózai oka volt annak, hogy Antal Máté, Keresztes Ádám, Kerényi Gábor, Pelle Domonkos összetételben szerepeltek a mieink, az athéni egyéni viadal előtt ugyanis ez a négy vívó állt a hazai ranglista élén. 

Persze, Somody Soma egyéni bronzérme ezt a rangsort “felülírtja”, ám a korosztályos férfi párbajtőr annyira erős idehaza, hogy ez a rendkívül fiatal kvartett is egészen simán masírozott el a legjobb négyig. A nagyon nagy mezőnyben ehhez Hongkongot (45:31), majd Romániát (45:28) kellett legyőzni, egyikhez sem férhetett kétség. 

Pelle Domonkos, Antal Máté, Peterdi András és Eitner Kinga válogatott edzők, Keresztes Ádám, Kerényi Gábor.

Az éremért még egy meccset kellett volna nyerni – ez nem sikerült. Az elődöntőben a németek bizonyultak jobbnak (37:45), majd szinte ugyanez lett a végeredmény (38:45) a harmadik helyért az Egyesült Államokkal szemben. A negyedik helyért mindenképpen jár az elismerés Eitner Kinga válogatottjának, és ha változik is az összetétel legközelebb, ezekkel a fiúkkal még bizonyosan találkozunk…

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Athén, 29 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Dánia mérkőzés nélkül.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 45:31 (Pelle +10, Kerényi +5, Antal 0, Keresztes -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Románia 45:28 (Kerényi +9, Keresztes +5, Pelle +3).

Elődöntő: Magyarország-Németország 37:45 (Pelle +4, Keresztes -4, Kerényi -8).

A 3. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 38:45 (Keresztes +4, Kerényi -3, Pelle -3, Antal -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Németország, 3. Egyesült Államok, 4. Magyarország (Antal Máté, Keresztes Ádám, Kerényi Gábor, Pelle Domonkos).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események