Negyedik a női tőrcsapat a junior Vk-n

febr 2, 2020 | Hírek

Negyedik helyen végzett a Hajas Nóra, Nekifor Erika, Pöltz Anna, Zsoldosi Karolina összeállítású női tőrcsapat a bochumi junior Világkupán. A mieink a negyeddöntőben Olaszországot győzték le. 

Tulajdonképpen egyetlen izgalmas mérkőzést vívott a Hajas Nóra, Nekifor Erika, Pöltz Anna, Zsoldosi Karolina összeállítású női tőrcsapat a bochumi junior Világkupán, ám az nagyon értékes sikert hozott. 

A nem túl népes, de sűrű mezőnyben a nyolcaddöntőben Chile ellen hozták a kötelezőt a mieink egy 45:27-es győzelemmel. A következő körben viszont a korosztályos világranglistát vezető Olaszország volt az ellenfél. Az izgalmas mérkőzésen a végig remeklő Pöltz Anna az utolsó asszóban hosszabbításban győzte le ellenfelét, 39:38-ra nyertek a magyarok. A siker nagyon értékes akkor is, ha az itáliaiak nem a legerősebb összeállításukban léptek pástra. 

A további folytatás már nem sikerült, az érem megszerzésére nem volt esély. A mieink az elődöntőben az Egyesült Államoktól (23:45), a harmadik helyért Franciaországtól szenvedtek vereséget (21:40), és ezzel a negyedik helyen végeztek, gratulálunk!

Kiss Tibor válogatott edző, Pöltz Anna, Nekifor Erika, Hajas Nóra és Zsoldosi Karolina.

Eredmények. Junior női tőrcsapat Világkupa, Bochum, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Chile 45:27 (Pöltz +8, Hajas +5, Zsoldosi +5).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 39:38 (Pöltz +10, Hajas -2, Nekifor -7).

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 23:45 (Hajas -5, Nekifor -6, Pöltz -11).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 21:40 (Hajas -3, Nekifor -6, Pöltz -10).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Franciaország, 4. Magyarország (Hajas Nóra, Nekifor Erika, Pöltz Anna, Zsoldosi Karolina).

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM