Négyen a hatvannégyben

máj 3, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Koch Máté és Siklósi Gergely kiemeltként, Nagy Dávid és Andrásfi Tibor a selejtezőket követően jutott a kolumbiai párbajtőr Grand Prix 64-es főtáblájára.

A kolumbiai Caliban rendezik a párbajtőrözők szezonbéli utolsó egyéni Grand Prix-versenyét, amely az olimpiai kvalifikációt nem befolyásolja, ugyanakkor a párizsi párosítást érinti. Ennek megfelelően a mennyiség csökkent, ám a minőség nem, a világ legjobbjai kivétel nélkül megérkeztek Dél-Amerikába. 

Andrásfi Tibor hibátlan csoportkörrel került a főtáblára.

Egyéni világbajnokaink, Koch Máté és Siklósi Gergely kiemeltként lesz ott a vasárnapi 64-es főtáblán, és az Eb-aranyérmes csapat további két tagja, Andrásfi Tibor és Nagy Dávid csatlakozott hozzájuk. Előbbi veretlen csoportkör után, utóbbi egy direkt kieséses asszót biztosan megnyerve jutott el idáig. Keszthelyi Zsombor a csoportmeccsek utáni első asszóban szenvedett vereséget.

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Cali, 163 induló. A csoportmérkőzésen: Koch Máté és Siklósi Gergely kiemelt, Andrásfi Tibor 5 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Nagy Dávid 5/1, Keszthelyi Zsombor 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Keszthelyi-Yoo (amerikai) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Nagy-Castillo Gutierrez (kolumbiai) 15:9.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Koch-Park (koreai), Siklósi-Alimzsanov (kazah), Andrásfi-R. Tulen (holland), Nagy-Elkord (marokkói).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Áron nyolcaddöntőig jutott

Szilágyi Áron sérülése után nyolcaddöntőig jutott a madridi férfi kard egyéni Világkupán. További két főtáblásunk nem került 32 közé.

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Élő eredmények

Közelgő események