Nekünk nyolc!

márc 22, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Nyolc magyar férfi kardozó jutott a 64 közé a budapesti Világkupa-versenyen, ami a nagyon erős és hatalmas mezőnyben szép részsiker. Jöhet a folytatás a BOK csarnokban, várunk mindenkit!

A kardvilág szintet lépett. A fegyvernem is eljutott odáig, hogy a selejtezők során, hibátlan csoportkörrel sem jutott mindenki a főtáblás folytatásba! Ez, persze, szigorúan “szakmai közlemény”, de azért mégiscsak különleges. Viszont ettől kezdve figyeljük a pénteken történteket magyar szemmel, már csak azért is, mert ugyancsak különlegesnek mondható, hogy a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni Világkupa-versenyen, a BOK Sportcsarnokban, nyolc vívónk folytathatja majd szombaton a legjobb 64 között. Ez egyetlen más nemzetnek sem sikerült, és mindenképpen értékes, ugyancsak szakmai részsikernek számít. 

Tóth Berci juniorként teljesített nagyszerűen, veretlen csoportkörrel zárt. Csak így tovább!.

Lássuk a részleteket! Szilágyi Áron és Szatmári András természetesen kiemeltként, alanyi jogon ott lesz a folytatásban, ami számukra a kezdést jelenti. Ám a többiek alaposan megdolgoztak mindezért a BOK Sportcsarnok túlzás nélkül minden igényt kielégítő díszletei között. A dicséret sorát kezdjük Tóth Bertalannal, aki juniorként produkált veretlen csoportkört, egyedüliként a mieink közül, és ezzel klasszis társasághoz csatlakozhatott… Hozzáállásához pedig jellemző: nem ment haza pihenni, a szünetben annyit mondott: “Figyelem a riválisokat, és szurkolok a magyaroknak!”. Nos, ez a mentalitás szükséges a továbblépéshez!

Gémesi Csanád nehéz úton ment végig, de ott lesz a szombati folytatásban.

Számos további tehetségünk lépett tovább és tovább a pergő rendezés mellett, ugyanis “közös érdek” volt, hogy a versenynap minél hamarabb véget érjen, mivel a szomszédban már gyülekezett délután a tömeg a Magyarország-Törökország labdarúgó-mérkőzésre. Szerencsére, gyorsan és eredményesen végeztek a mieink. A három magyarhoz a folytatásban izgalmas asszókban társult Gémesi Csanád, simán vette az akadályokat Rabb Krisztián, újra 64 közé került Péch Miklós, és először jutott el ide, kellemes meglepetésre a junior Dallos Benedek, továbbá a debreceni Bányay Marcell. Akadtak fájó búcsúk is azért, nem jutott a főtáblára többek között Decsi Tamás és Iliász Nikolász.

Folytatás szombaton 11.30-tól a BOK Sportcsarnokban, a belépés ingyenes, várunk mindenkit! Hajrá, magyarok!

Eredmények. Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni Világkupa, BOK Sportcsarnok, 268 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt, Tóth Bertalan 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Rabb Krisztián 5/1, Decsi Tamás 5/1, Dallos Benedek 4/2, Gémesi Csanád 4/2, Noseda Szabolcs 4/2, Kossuth Bálint 3/3, Péch Kornél 3/3, Pápai Roland 3/3, Iliász Nikolász 3/3, Horváth Gergő 3/3, Bányay Endre 3/3, Fülöp Zsombor 3/3, Tóth Patrik 3/3, Máttyus Sebestyén 2/4, Péch Miklós 2/4, Kaiser Balázs 2/4, Csoba Botond 2/4, Vajda Oszkár 2/4, Urbán Tamás 2/4, Nagy Kristóf 2/4 (továbbjutottak), Vigh Benedek 1/5, Fröhlich Bálint 1/5, Petrucz Mirkó 1/5 (kiestek).

A legjobb 160 közé jutásért: Horváth-Kaczkowski (lengyel) 15:11, Bányay-Di Martino (argentin) 15:7, Péch M.-Tóth P. 15:10, Máttyus-Weber (argentin) 15:10, Iliász-Urbán 15:9, Vajda-Lucas de la Fuente (spanyol) 15:13, Pápai-Ducerf (francia) 5:15, Nagy-Elaraby (egyiptomi) 14:15, Fülöp-Chang (hongkongi) 12:15, Csoba-Do (koreai) 12:15, Kaiser-Burgunder (amerikai) 8:15, Kossuth-Frumgarzts (izraeli) 9:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Péch K.-Hivatasi (japán) 15:14, Rabb-Jo (koreai) 15:7, Decsi-C. Cidu (román) 15:14, Bányai-Nabijev (kazah) 15:10, Péch M.-Mateev (izlandi) 15:12, Dallos-Samer (egyiptomi) 15:13, Gémesi-R. Bonah (német) 15:13, Noseda-Elaraby (egyiptomi) 13:15, Máttyus-Sen (kínai) 10:15, Iliász-Denkiewicz (lengyel) 13:15, Horváth-Gordon (kanadai) 8:15, Vajda-Kindler (német) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Rabb-Singh (indiai) 15:6, Bányay-Streets (japán) 15:12, Péch M.-Platonov (ukrán) 15:10, Dallos-Burgunder (amerikai) 15:11, Gémesi-Ursachi (román) 15:12, Decsi-Kindler (német) 13:15, Péch K.-Boureau (francia) 6:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Péch M., Szatmári-Dallos, Tóth B.-Torre (olasz), Bányay-Pakdaman (iráni), Gémesi-Ferjani (tunéziai), Rabb-Gallo (olasz).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események