Nincs magyar a kairói főtáblán

febr 25, 2022 | Hírek

Két legjobbunk, Dósa Dániel és Szemes Gergő távollétében nem sikerült a főtáblára jutás a mieinknek a kairói férfi tőr Világkupa-versenyen. Frűhauf Benjámin és Németh András egy meccsre volt a 64-től.

Férfi tőr szakágunk egyébként sincs könnyű helyzetben, a kairói Világkupa-versenyen sem lett egyszerűbb a szituáció. Két legjobbunk nem tudott elindulni az eseményen, különböző okokból. Szemes Gergő a junior Európa-bajnokságon vesz részt, míg Dósa Dániel pozitív tesztje miatt nem utazott el az egyiptomi fővárosba. 

Frűhauf Benjámin (jobbra) egy asszóra volt a 64 közé jutástól.

Négy magyar lépett végül pástra, közülük Nedeljkovic Mateja és Maior Mátyás a csoportkörben búcsúzott. Frűhauf Benjámin és Németh András biztosan jutott tovább, ám a 64 közé kerülésért egyikük sem járt sikerrel. Magyar részről a vasárnapi csapatversennyel folytatódik a kairói Világkupa-viadal. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Kairó, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Frűhauf Benjámin 5 győzelem/1 vereség, Németh András 4/2 (továbbjutottak), Nedeljkovic Mateja 2/4, Maior Mátyás 1/5 (kiestek).

A legjobb 64 közé jutásért: Frűhauf-Abe (japán) 6:15, Németh-Braun (német) 10:15.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események