NOB-elnöki gratuláció

aug 31, 2019 | Hírek

Baráti hangvételű levélben köszönte meg a meghívást, és gratulált a budapesti világbajnokság sikeréhez Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, korábbi olimpiai bajnok tőröző.

Miként arról korábban beszámoltunk, a budapesti világbajnokság döntőinek első napján, július 18-án többek között Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság enlöke nyitotta meg a versenyt, és a korábbi tőröző olimpiai bajnok német sportvezető adta át az érmeket is – többek között Szatmári Andrásnak férfi kard egyéniben. Ezt követően Thomas Bach részt vett a Parlamentben tartott díszvacsoráni is, melyen felvételünkön Allisher Uszmanovval, a Nemzetközi Vívó Szövetség elnökével, és Schmitt Pállal, az ugyancsak olimpiai bajnok korábbi köztársasági elnökkel ül egy asztalnál.

A világ első számú sportvezető a nyári szabadsága végén ragadott tollat, és baráti hangvételű levelet írt Csampa Zsoltnak, a Magyar Vívó Szövetség elnökének. Ebben egyfelől megköszönte a meghívást a budapesti világbajnokságra. Másfelől pedig gratulált a sikeres szervezéshez. Miként írta, "Melegen gratulálok a nagysikerű, 2019 júliusában Budapesten rendezett vívó-világbajnoksághoz, és köszönöm a Magyar Vívó Szövetségnek, hogy ezzel az eseménnyel nagyban hozzájárult a magyar sport fejlődéséhez."

Ennél magasabb szintről aligha érkezhetett volna köszönő levél…

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események