Női csapatbronz, Tóth 5. helyezett

dec 10, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A fiúk szombati aranyérme után a lányok bronzot nyertek az eislingeni kadet kardcsapat európai körversenyen, gratulálunk! Férfi egyéniben Tóth Robin az ötödik helyen végzett.

A női kardcsapatok versenyében a magyarok értékes bronzérmet szereztek, a Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin összeállítású csapat egyedül a versenyt abszolút domináló amerikaiaktól szenvedtek vereséget, ami a nagyon erős mezőnyben szép sikernek mondható, és kifejezetten bíztató a korosztályos Európa-bajnokság előtt. A négy közé jutásért egy tussal sikerült legyőzni a briteket, majd az egyik amerikai trió jobbnak bizonyult, a másikat viszont simán megverték a lányok a bronzéremért.

Szabó Polli, Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Tóth Nadin – a bronzérmes kadet női kardcsapat.

Férfi kardozóink a szombati, nagyszerű csapat aranyérem után egyéniben halványabban szerepeltek, tegyük hozzá, nagyon erős mezőny jött össze Németországban. A legjobb nyolc közé a kertvárosi Tóth Robin tudta beverekedni magát, és ezzel az eredménnyel ő is bejelentkezett a válogatottba kerülésért… A nyolcért olasz riválist győzött le, az éremért ugyancsak itáliaitól kapott ki, végül az ötödik helyen végzett. Mellette Berkeszi Dániel jutott a legjobb 16, Fabó Ákos a 32 közé.

Tóth Robin értékes ötödik helyezést szerzett.

Eredmények. Kadet férfi kard egyéni európai körverseny, Eislingen, 253 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Fabó-Gul (török) 15:8, Berkeszi-Fraboulet (francia) 15:13, Tóth-Schumacher (német) 15:11, Csoba-Cheong (amerikai) 2:15, Monori-Billod (francia) 7:15, Kovács-Shoman (amerikai) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Tóth-Yaman (török) 15:11, Berkeszi-Billod (francia) 15:5, Fabó-L. Reale (olasz) 7:15.

Nyolcaddöntő: Tóth-Ottaviani (olasz) 15:11, Berkeszi-V. Reale (olasz) 7:15.

Negyeddöntő: Tóth-Sibillo (olasz) 9:15.

Végeredmény: 1. Silas Choi (amerikai), 2. Leonardo Reale (olasz), 3. Valerio Reale (olasz) és Massimo Sibillo (olasz), 5. Tóth Robin (edző: Kocsis Zsolt, válogatott edző: Kósa Miklós), …16. Berkeszi Dániel, …32. Fabó Ákos, …37. Csoba Botond, …42. Monori Mátyás, …47. Kovács Lőrinc.

Kadet női kardcsapat európai körverseny, Eislingen, 35 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Lengyelország 3 45:23.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 45:37.

Negyeddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:44.

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 25:45.

A 3. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 3 45:31.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Egyesült Államok 2, 3. Magyarország (Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin, válogatott edző: Kovács Laura, edzők: Kósa Miklós, Király Bence, Ravasz Etele, Fröhlich Péter, Varga József).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események