Női kadet csapatezüst Gödöllőn

okt 14, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin összeállítású női kardcsapat második lett Gödöllőn, a kadet európai körversenyen. Férfi kard egyéniben Berkeszi Dániel a 8. helyen végzett.

Gödöllőn komoly forgalmi dugót okozott a kadet kard európai körverseny. Amikor az ember ráfordult az Isaszegi útra, úgy délután egy óra felé, amikor már a női kardcsapatok is megérkeztek a helyszínre, lépésben tudott csak haladni. Vagy még úgysem. A Batizi-Benkő vívócsarnokot és a verseny másik helyszínét, a szemközti iskolát ugyanis zebra köti össze. A több mint 500 vívó, és az őket kísérő, legalább ugyanannyi edző, versenybíró, szülő pedig egyfolytában vándorolt a két helyszín között, és a kresz szabályai szerint, ugye, elsőbbséget élveztek… Persze, a nyugodt kisvárosban a néhány percnyi várakozás semmiféle gondot nem okozott, és mi is csak azért rögzítjük, hogy igazoljuk: a gödöllői kardverseny hatalmassá nőtte ki magát.

Volt is feladata bőven a helyi “mindenesnek”, Gémesi Csanádnak. Kardozó világbajnokunk, a MATE-GEAC vezetője mindent is intézett egyfolytában. Arra azért volt ideje, hogy honlapunknak elmondja, a verseny résztvevői “nem férnek már be Gödöllőre”, szerinte maximum a külföldiek fele lakik a környéken, a többiek Pestről ruccannak át szombat és vasárnap reggel. Csanádnak egyébként az ausztriai Ramsauban, a férfi kardozók éppen szombaton kezdődő magaslati edzőtáborában lenne a helye, ám a mindig lojális vezetőedző, Decsi András az “ügy érdekében” halasztást adott a gödöllői klasszisnak. Aki ismeri Csanádot, az pontosan tudja: nem él vissza mindezzel. Hétfőn még lezárja a versenyt, intézi a transzfereket, majd kedden hajnalban (!) vonatra ül, és csatlakozik világbajnok társaihoz…

.Berkeszi Dániel (balra) a nyolcadik helyen végzett.

Csanád magyar, kadet korú követői ugyanakkor nem remekeltek ezen a napon. Csak Berkeszi Dániel lehet elégedett, még ha talán nem is maradéktalanul. Bódy Benjámin újabb tehetséges tanítványa egyedüli magyarként jutott az egyébként hatalmas mezőnyben a legjobb 16 közé, majd a nyolcaddöntőben is győzni tudott. Az éremért már nem sikerült a bravúr, a verseny későbbi győztesétől, az olasz Sibillótól 15:11-re kikapott a BVSC vívója. Ugyanakkor annak bizonyosan maradéktalanul örülhet, hogy mindezzel a hazai korosztályos rangsor ötödik helyéről az elsőre ugrott. 

Női kardcsapatban ugyanakkor ismét kiderült, mindegy ki kerül ki a korosztályból, a következő csapat is rendkívül erős. Ezúttal Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin összeállításban kezdte az új szezont a korosztályos válogatott, és ezüstéremmel nyitotta a szezont. Az elődöntőben Nagy-Britanniát győzte le a válogatott, a döntőben Olaszország ellen nem sikerült a befejezés. A finálé vége 41:45 lett, az ezüstéremért jár a gratuláció a hölgyeknek!

Szabó Polli, Csonka Dorottya, Tóth Nadin, Rácz Brigitta. Az ezüstérmes női kardcsapat.

A gödöllői kadet kard európai körverseny vasárnap a női kard egyéni és a férfi kardcsapat viadalával folytatódik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Kadet férfi kard egyéni európai körverseny, Gödöllő, 282 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Berkeszi-Mikuska 15:9, Fabó-Lim (amerikai) 15:10, Szalai-Von der Weppen (német) 15:8, Monori-Macovei (román) 13:15, Czégény-Atanassov (amerikai) 5:15, Czill-Reale (olasz) 12:15, Csoba-Bae (amerikai) 2:15, Bíró-Ottaviani (olasz) 14:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Berkeszi-Schumacher (német) 15:12, Szalai-Babayev (amerikai) 6:15, Fabó-Mescioglu (török) 14:15.

Nyolcaddöntő: Berkeszi-Giovannetti (olasz) 15:10.

Negyeddöntő: Berkeszi-Sibillo (olasz) 11:15.

Végeredmény: 1. Massimo Sibillo (olasz), 2. Shaun Kim (amerikai), 3. Gabriel Babayev (amerikai) és Julian Maklakov (német), …8. Berkeszi Dániel (edző: Bódy Benjámin, válogatott edző: Kósa Miklós), …27. Fabó Ákos, …29. Szalai Zalán, …34. Monori Mátyás, …37. Mikuska Péter, …45. Czill Soma, …51. Csaba Botond, …53. Szegény Kornél, …58. Bíró Barnabás.

Kadet női kardcsapat európai körverseny, Gödöllő, 45 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Magyarország 2-Magyarország 3 45:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Egyesült Államok 3 45:38, Magyarország 2-Törökország 5 45:20.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 3 45:34, Magyarország 2-Nagy-Britannia 43:45.

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:37.

Elődöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:42.

Döntő: Magyarország-Olaszország 3 41:45.

Végeredmény: 1. Olaszország 3, 2. Magyarország (Csonka Dorottya, Rácz Brigitta, Szabó Polli, Tóth Nadin, válogatott edző: Kovács Laura, edzők: Kósa Miklós, Király Bence, Fröhlich Péter, Ravasz Etele, Varga József), 3. Nagy-Britannia, …14. Magyarország 2 (Brunhes Estelle, Imre Dóra, Nagy Eszter, Tóth-Horpáci Lili), …Magyarország 3 (Lukács Gréta, Lukács Lilla, Niesz Leona, Radics Flóra).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események