Nyolcaddöntős női tőrözők

máj 30, 2019 | Hírek

Nem jutott a legjobb nyolc közé magyar vívó a plovdivi U23-as Európa-bajnokság második egyéni versenynapján. Női tőrözőink szerepeltek jobban, hárman is bejutottak a nyolcaddöntőbe, ám ott búcsúztak.

Az erős mezőnyökben a magyar “második vonal” egyelőre nem jut meghatározó szerephez. A plovdivi U23-as Európa-bajnokság újabb versenynapján sem jutott érem a mieinknek, mi több, döntős helyezés sem. 

Elsőként a férfi párbajtőrözők léptek pástra, Keszthelyi Zsombor és Fenyvesi Csaba már a csoportkörben búcsúzott. A 64-es táblán Galli Zsolt csapatvezető azt konstatálhatta, hogy Gally két asszót is megnyert. Azonban nyilván legkevésbé sem örült a “majdnem névrokon” sikerének. Gally ugyanis francia, és a 64-ben Bányai Botondot, egy körrel később pedig Bakos Bálintot búcsúztatta. A mieink pedig ezzel be is fejezték.  

Kókai Csilla végzett csütörtökön a legelőkelőbb helyen az U23-as Eb-n – kilencedik lett.

Női tőrben ennél azért jobban szerepeltek a mieink. A 32-es főtáblára valamennyien bejutottak, és az első körben is egyedül Pöltz Anna szenvedett vereséget. A nyolcaddöntős körben viszont senkinek sem sikerült a bravúr. Kókai Csilla és Pásztor Flóra francia, Mesteri Viktória olasz vívótól szenvedett vereséget. Ezzel mindhárman a nyolcaddöntőben búcsúztak.

A pénteki, utolsó egyéni versenynapon a férfi tőrözők és a női kardozók lépnek pástra.

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Plovdiv. Férfi párbajtőr egyéni, 84 induló. A csoportmérkőzéseken: Bakos Bálint 5 győzelem/1 vereség, Bányai Botond 4/2 (továbbjutottak), Fenyvesi Csaba 1/5, Keszthelyi Zsombor 1/5 (kiestek). 

A legjobb 32 közé jutásért: Bakos-Oprea (román) 15:9, Bányai-Gally (francia) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Bakos-Gally (francia) 12:15.

Végeredmény: 1. Paul Allegre (francia), 2. Wojciech Kolanczyk (lengyel), 3. Davide de Veroli (olasz) és Federico Vismara (olasz), …20. Bakos Bálint, …40. Bányai Botond, …74. Fenyvesi Csaba, 75. Keszthelyi Zsombor.

Női tőr egyéni, 45 induló. A csoportmérkőzéseken: Kókai Csilla 5 győzelem/0 vereség, Pásztor Flóra 3/2, Pöltz Anna 3/2, Mesteri Viktória 2/4 (valamennyien továbbutottak).

A legjobb 16 közé jutásért: Kókai-A. Boldor (román) 15:6, Mesteri-Patru (francia) 15:14, Pásztor-Schreiber (svéd) 15:9, Pöltz-Juszova (orosz) 12:15.

Nyolcaddöntő: Pásztor-Catarzi (francia) 11:15, Mesteri-Tangherlini (olasz) 8:15, Kókai-Butruille (francia) 5:15.

Végeredmény: 1. Solene Butruille (francia), 2. Julia Walczyk (lengyel), 3. Viktorija Juszova (orosz) és Elena Tangherlini (olasz), …9. Kókai Csilla, …14. Pásztor Flóra, …16. Mesteri Viktória, …24. Pöltz Anna.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.