Olasz győzelmek Budapesten

márc 30, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Húsvétra is jutott vívóverseny. A tőrözők U23-as európai körversenyét, egyben hazai válogatóját rendezték a Sportcsarnokban. Olasz aranyak, magyar érmek születtek.

Népes mezőnyökkel, de olimpikonok nélkül kezdődött el a tőrözők U23-as európai körversenye, egyben hazai válogatója. Két, friss kvótásunk, Dósa Dani és Pásztor Flóra érthetően szusszan egyet, mielőtt belevág az olimpiai felkészülés hajrájába. A többieknek viszont az Európa-bajnoki indulás volt a tét, júniusban ez következik majd a fegyvernem számára Bázelban. 

A férfiaknál csak valamivel lett tisztább a kép ezen a téren. Második számú tőrözőnk, Szenes Gergő kétséget kizáró vívással jutott az elődöntőig, ahol visszalépett – reméljük, semmi komoly. Mellett a junior korú Bagdány Albert került egyedül nyolc közé, 8. lett. A verseny olasz házdöntőt hozott, melyen Francesco Iandolo győzött. 

A hölgyeknél is olasz aranyérem született, Margherita Lorenzi révén. Itt viszont mögötte magyarok állhattak dobogóra. Papp Jázmin ezüstérme “kis” juniorként kifejezetten értékes eredmény, míg a dobogó harmadik fokára két válogatott, Mohamed Aida és Lupkovics Dóra állhatott fel. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni U23-as európai körverseny, Gátai Tamás emlékverseny, egyben Magyarkupa-forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 86 induló. Végeredmény: 1. Francesco Iandolo (olasz), 2. Matteo Panazzolo (olasz), 3. Szemes Gergő (FTC) és Niklas Diestelkamp (német), 5. Alessandro Stella (olasz), 6. Julian Detering (német), 7. Giuseppe Franzoni (olasz), 8. Bagdány Albert (Ludovika). A döntőben: Iandolo (olasz)-Panazzolo (olasz) 15:13.

Női tőr egyéni U23-as európai körverseny, egyben Magyarkupa-forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 63 induló. Végeredmény: 1. Margherita Lorenzi (olasz), 2. Papp Jázmin (Csomorkány), 3. Lupkovics Dóra (Honvéd) és Mohamed Aida (UTE), 5. Kondricz Kata (Honvéd), 6. Nekifor Erika (Törekvés), 7. Carlotta Ferrari (olasz), 8. Asya Tsurkis (izraeli). A döntőben: Lorenzi (olasz)-Papp 15:6.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események