olimpiai bajnokok az olimpicin

febr 11, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Három fegyvernem olimpiai bajnoka, és szövetségünk elnöke mondott köszöntöt a Vasas Fáy utcai csarnokában zajló, hétvégi párbajtőr Olimpicin.

Igazán rangos vendégei voltak a Vasas Fáy utcai kézilabda-csarnokában az Olimpici utánpótlás párbajtőr-sorozatnak, amely péntektől vasárnapig tart. Az eseményen ott járt, és rövid köszöntőt mondott Szász-Kovács Emese (női párbajtőr), Sákovicsné Dömölky Lídia (női tőr), Schmitt Pál (férfi párbajtőr) és Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke.

Csampa Zsolt, Szász-Lovács Emese, Sákovicsné Dömölky Lídia és Schmitt Pál.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események