Olimpiai bajnokok, ha találkoznak

okt 5, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A szolnoki roadshow-t megelőzően randevúztak olimpiai bajnokaink. A róla elnevezett létesítményben találkozott B. Nagy Pál tokiói, 1964-es aranyérmes társaival, Schmitt Pállal és Dömölky Lídiával. Ott volt Szász-Kovács Emese is!

Kihasználva azt a lehetőséget, hogy Szolnokon rendezte szövetségünk a roadshow újabb állomását, 59 évvel ezelőtti olimpiai bajnokaink találkoztak egymással. Többek között annak apropóján, hogy a helyi sportcsarnokot a város ötkarikás aranyérmeséről, B. Nagy Pálról nevezték el, aki a mexikói férfi párbajtőrcsapat tagja volt. Fájdalmas tény, hogy az akkori bajnokcsapat közül ma már egyedül Schmitt Pál találkozhatott vele, és kétszeres első helyezettünk, korábbi köztársasági elnökünk el is fogadta a meghívást. Ott volt az ugyancsak 1964-es, tokiói győztes női tőrcsapatunk egyik vezéregyénisége, Sákovicsné Dömölky Lídia is, míg a XXI. századi vívó olimpiai bajnokokat (hárman vannak mindösszesen – legalábbis egyelőre…) Szász Kovács Emese képviselte. 

A vidám, 1964-es és 1968-as olimpiai bajnokok: Schmitt Pál, Dömölky Lídia, B. Nagy Pál.

A házigazda Szatmári Edina, a szolnoki vívóklub szakosztály-vezetője, egyben a Magyar Vívó Szövetség elnökségi tagja, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója volt. Utóbbi mesélt a helyi tervekről, amelyek igen bíztatóan hangzottak. Szövetségünket továbbá Prosits Attila elnökségi tag, valamint Bocskai István marketing igazgató képviselte. A város részéről pedig ott volt továbbá Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző és Tasnádi Zoltán, a szolnoki Egészségügyi, Szociális és Sportbizottság elnöke. 

A dicső múlt, a káprázatos közelmúlt, és a jövő: Schmitt Pál, Szász-Kovács Emese, Pelle Domonkos, Dömölky Lídia és B. Nagy Pál.

Az olimpiai bajnokok részéről Schmitt Pál mesélt rendkívül élvezetesen 1968-as élményeiről, majd a szolnoki házigazdák vendégelték meg a meghívottakat egy fogadásra. Rendkívül hangulatosan zajlott a találkozó, és különleges volt együtt látni a közel hat évtizeddel ezelőtti olimpiai bajnokunkat – ráadásul közösen Szász-Kovács Emesével. Köszönjük mindannyiuknak, hogy eljöttek, – és a házigazdáknak, hogy ott lehettünk. 

Ritka „dicsőségtabló”: 59 és 55 évvel ezelőtti olimpiai bajnokaink, Schmitt Pál, Dömölky Lídia, B. Nagy Pál.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események