Öten a 64-ben

febr 9, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellé Iliász Nikolász, Rabb Krisztián és Horváth Gergő került a 64-es főtáblára a tbiliszi férfi kard Világkupán.

Felemás érzésekkel zárhatjuk a hétvége nyitányát, a tbiliszi férfi kard egyéni Világkupa-versenyt. Egyfelől mindössze két magyar búcsúzott pénteken a selejtezők során. Másfelől csupán hét magyar rajtolt a hazai válogatásba is beszámító versenyen. Tény, a juniorok már a közelgő Eb-re készülnek, ám ez az adat méltón tükrözi, hogy amilyen erős idehaza a fegyvernem “frontvonala”, olyan vékony a “hátországa”. 

Iliász Nikolász ismét főtáblára jutott.

Másfelől a két kieső kiléte is fájdalmas, mivel a világbajnok csapat két tagja, Gémesi Csanád és Decsi Tamás kapott ki már a 96 közé jutásért. Előbbi a grúz Kucsukidzétől, utóbbi a junior élmezőnybe tartozó spanyol Madrigaltól szenvedett vereséget. 

További három kardozónk viszont csatlakozott a kiemelt klasszisokhoz, Szilágyi Áronhoz és Szatmári Andráshoz. Iliász Nikolász és Rabb Krisztián mindezt kétséget kizáróan tette, igazából szoros asszójuk sem volt a direkt kieséses szakaszban, magabiztosan jutottak a főtáblára. Horváth Gergőnek alaposan meg kellett izzadnia, de a 64-ért sikerült legyőznie 15:14-re a német Bonahot. 

Rabb Krisztián is folytathatja szombaton.

Folytatás tehát szombaton, öt férfi kardozónknak. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Tbiliszi, 198 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt, Iliász Nikolász 5 győzelem/1 vereség, Horváth Gergő 4/1, Rabb Krisztián 4/2, Gémesi Csanád 4/2, Decsi Tamás 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Horváth-Pogu (francia) 15:11, Iliász-Dai (kínai) 15:7, Rabb-Kupeli (török) 15:12, Gémesi-Kucsukidze (grúz) 12:15, Decsi-Madrigal (spanyol) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Rabb-A. Heathcock (amerikai) 15:7, Iliász-Shahmiri (iráni) 15:10, Horváth-L. Bonah (német) 15:14.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Rea (olasz), Szatmári-Madrigal (spanyol), Iliász-Csumori (japán), Horváth-Seitz (francia), Rabb-Moataz (egyiptomi).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események