Öten az athéni 64-ben

márc 1, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Hét kardozónk indult el a hazai válogatásba is beszámító athéni női kard Világkupán. Közülük a tavalyi címvédő, legutóbbi Vk-ezüstérmes Battai Sugár kiemeltként nem lépett pástra, a többiek viszont ott voltak a pénteki, athéni selejtezőben. Igaz, az újabb műtétje után ismét visszatérő Márton Anna, a kétszeres világbajnok Pusztai Liza, továbbá Keszei Kira nem sok időt töltött el ott. Elvégre mindhárman a csoportkör után közvetlenül bejutottak a szombati, 64-es főtáblára. Egyetlen tusra volt ugyanettől a milánói vb-aranyérmes csapat negyedik tagja, Szűcs Luca. Így aztán neki további egy asszót kellet vívnia, de semmiféle problémát nem jelentett neki francia riválisa legyőzése. 

Márton Anna hibátlan csoportkörrel tért vissza.

Egy asszóra volt a főtáblától Katona Renáta és Beviz Dorottya, előbbi simábban, utóbbi szorosabb meccsen szenvedett vereséget. Folytatás tehát szombaton, öt vívónkkal. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Athén, 200 induló. A csoportmérkőzéseken: Battai Sugár kiemelt, Márton Anna 6 győzelem/0 verség, Pusztai Liza 6/0, Keszei Kira 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Szűcs Luca 5/1, Beviz Dorottya 4/2, Katona Renáta 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Katona-Lu (amerikai) 15:8, Beviz-Landi (olasz) 15:11.

A legjobb 64 közé jutásért: Szűcs-Clapier (francia) 15:4, Katona-Boudiaf (algériai) 8:15, Beviz-Matei (román) 13:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Battai-Jeon (koreai), Márton-Berder (francia), Pusztai-Queroli (francia), Keszei-Komascsuk (ukrán), Szűcs-Rotili (olasz), 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események