Ötödik a junior férfi kardcsapat is

nov 19, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A férfi párbajtőrözők után a férfi kardozók (Dallos Benedek, Petrucz Mirkó, Tóth Bertalan, Vigh Benedek) is az ötödik helyen végeztek vasárnapi junior Világkupa-csapatversenyükön, Tuniszban.

Bármilyen meglepően hangozhat, mélyről próbál visszakapaszkodni junior férfi kardcsapatunk a világranglistán. Egy kiugró, covid előtti junior Eb-aranyat és a tavalyi Eb-ezüstöt leszámítva hiányoznak a jó eredmények, elsősorban a korábbi évekből – az elmúlt tíz esztendőben egy korosztályos vb-ötödik hely volt a legjobb eredmény. Ennek tudatában a Dallos Benedek, Petrucz Mirkó, Tóth Bertalan, Vigh Benedek összeállítású csapat tuniszi, junior Vk-szerepléséről is elmondható: a bravúr nem sikerült, a helytállás igen. 

A negyeddöntőben a franciákkal vívtak nagy csatát a mieink, de hiába volt két kör után nálunk az előny (30:24), a vége 41:45 volt. Ezt követően viszont kétség sem férhetett a helyosztók sikereihez, Bulgáriát 45:30-ra, Németországot 45:31-re verték a magyarok, így jött össze az ötödik helyezés. 

A képhez tartozó alt jellemző üres; kardcsap-tunisz-1-1024x782.jpeg a fájlnév

Tóth Bertalan, Vigh Benedek, Petrucz Mirkó és Dallos Benedek.

Eredmények. Junior férfi kardcsapat Világkupa, Tunisz, 11 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 41:45 (Tóth +3, Vigh -2, Petrucz -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Bulgária 45:30 (Dallos +7, Tóth +6, Vigh +2).

Az 5. helyért: Magyarország-Németország 45:31 (Vigh +8, Tóth +5, Dallos +1).

Végeredmény: 1. Románia, 2. Üzbegisztán, 3. Egyiptom, …5. Magyarország (Dallos Benedek, Petrucz Mirkó, Tóth Bertalan, Vigh Benedek).

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM