Ötödik a junior férfi párbajtőrcsapat

nov 19, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Ötödik helyen végzett a Cseke Balázs, Pelle Domonkos, Somody Soma, Szabó Domonkos összeállítású junior férfi párbajtőrcsapat a tbiliszi Világkupán.

Kissé talán el vagyunk kényeztetve a junior férfi párbajtőrcsapatok terén, úgyhogy először is rögzítsük: az ötödik helyezés a “tisztes helytállás” kategóriájába tartozik a Cseke Balázs, Pelle Domonkos, Somody Soma, Szabó Domonkos összeállítású négyestől. Már csak azért is, mert a válogatott alakulófélben van. A tbiliszi egyéni Vk-versenyt követő hazai ranglista 2. , 3. és 4. helyezettje például nem is szerepelt benne, elvégre az összeállítást korábban döntötték el a rangsor alapján. Meg azért is, mert a későbbi döntős spanyoloktól szenvedett szoros vereséget (42:45) ez a kvartett, amely utána a nagyon erős amerikaiakat (45:41), majd az 5. helyért a világelső egyiptomiakat (45:43) múlta felül. 

Szabó Domonkos, Pelle Barnabás, Somody Soma és Cseke Balázs.

Az alapembernek tűnő Pelle Domonkos és Somody Soma végig egyenletesen teljesített, azaz ismét lesz öröm ebben a junior férfi párbajtőr korosztályban – gondoljunk csak Pelle Domonkos szombati, egyéni aranyérmére… Várjunk csak a kora tavaszi, tavaszi világversenyekig, és mindez be is bizonyosodik…!

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Tbiliszi, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 45:24 (Pelle +10, Szabó +7, Somody +7, Cseke -3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 42:45 (Pelle +2, Somody +1, Szabó -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 45:41 (Cseke +5, Pelle 0, Somody 0, Szabó -1).

Az 5. helyért: Magyarország-Egyiptom 45:43 (Somody +7, Pelle +3, Szabó 0, Cseke -8).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Spanyolország, 3. Ukrajna, …5. Magyarország (Cseke Balázs, Pelle Domonkos, Somody Soma, Szabó Domonkos).

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM