Ötödik a női tőrcsapat

ápr 21, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Nekifor Erika, Pásztor Flóra összeállításban végzett az ötödik helyen a magyar női tőrcsapat a tbiliszi Világkupán.

Az igazság az, hogy ennél jobban magyar női tőrcsapat lassan négy és fél éve teljesített Világkupa-versenyen, amikoris 2019 őszén, egy Vk-negyedik hellyel felcsillant a lehetősége a tokiói olimpiai kvalifikációnak. Amit aztán kivételes körülmények között, a covid kirobbanása előtt, 2020 februárjában, Kazanban harcolt ki a magyar válogatott. Sőt, a köztes, jelentős idő alatt a hatodik hely volt a legjobb eredmény, úgyhogy jár a gratuláció!

Nekifor Erika, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra, Kondricz Kata.

Az akkori szereplők közül Kondricz Kata, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra Tbilisziben is ott volt a csapatban, a negyedik ember ezúttal Nekifor Erika volt. A 8 közé jutásért Németország volt az ellenfél, amely sérülés, illetve egyéb okok miatt tartalékosan állt fel. Ez azért nem sokat von le annak az értékéből, hogy a mieink egészen simán lépték le a riválist 45:21-re úgy, hogy egyetlen asszót sem vesztettek el az összecsapás során. 

Flóra a nap folyamán végig remekül vívott.

A negyeddöntőben az Egyesült Államok a világ egyik legjobbja, Lee Kiefer nélkül is jobbnak bizonyult, igaz, sikerült megszorongatni az így is nagyon erős amerikaiakat (39:45). Az 5-8. helyért Hongkongnak esélyt sem adtak a hölgyek (45:31), majd következett az “örök rivális”, a párizsi kvótát végül megkaparintó lengyel együttes. Ezúttal nekünk jött össze a győzelem, nagy küzdelem árán, 44:43-ra. Említsük meg azt is, hogy Flóra egész nap kimagaslóan vívott, jó jel ez így, Párizs felé közeledve…

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Tbiliszi, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:21 (Pásztor +11, Lupkovics +7, Kondricz +6).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 39:45 (Pásztor +4, Kondricz 0, Nekifor -2, Lupkovics -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Hongkong 45:31 (Pásztor +8, Kondricz +6, Nekifor 0).

Az 5. helyért: Magyarország-Lengyelország 44:43 (Pásztor +4, Nekifor -1, Kondricz -2).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok, …5. Magyarország (Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Nekifor Erika, Pásztor Flóra).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


A jövő elkezdődött

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A győzelmet Petrovszki Áron (Honvéd) és Terhes Hanna (Diósgyőr) szerezte meg.

Arany és ezüst a veterán Eb-n

A női tőrcsapat arany-, a férfi párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


Magyarok Párizsban – Szatmári András

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot a jelenleg sérült Szatmári Andrással folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM