Ötödik és hetedik helyezés tőrben

febr 4, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A nők Lipcsében az ötödik, a férfiak Zágrábban a hetedik helyen végeztek a junior tőrcsapat Világkupán. Mindkét válogatottunk közel volt a négybe jutáshoz, majd az Eb-n!

Ezúttal a nők szerepeltek eredményesebben a tőrcsapatok junior Világkupáján, igaz, a férfiak szalasztották el a nagyobb lehetőséget. A hölgyek Lipcsében léptek pástra, nagyon erős mezőnyben, hiába, mindenki készül a közelgő korosztályos világversenyekre.  A Kalocsai Luca, Kollár Anna, Polonyi Petra, Wolf Eszter összeállítású csapatnak a nyolc közé jutásért sem volt egyszerű dolga Kanadával szemben. Egyetlen tus döntött 42:41-re – a javunkra. A negyeddöntőben Lengyelország következett, sokáig szoros volt a meccs, de a vége nem jött össze – 39:45. A folytatás az 5-8. helyért hibátlanul sikerült, Németországot 45:30-ra, Izraelt 45:41-re verte a csapat, amely ezzel az ötödik helyen végzett. 

Polonyi Petra, Kollár Anna, Wolf Eszter és Kalocsai Luca

A férfiak Zágrábban versenyeztek, és maradhatott hiányérzet a mieinkben… A Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia összeállítású csapat ugyanis Hollandia 45:39-es legyőzése után Üzbegisztánnal találkozott a négyért. Nyolc asszó után semmi jel nem utalt arra, hogy ne jegyen elődöntős a csapat, a befejezés azonban ezúttal nagyon nem sikerült, 44:43-ra az ázsiaiak nyertek… Az 5-8. helyért nem sikerült talpra állni a “mélyütés” után, Lengyelország ellen egy 30:45 következett, a búcsú viszont egy ugyanilyen arányú siker volt Szlovákiával szemben, így a hetedik helyen zártak a fiúk.

Budaházy Ambrus, Rubin Mattia, Bagdány Albert és Bálint Álmos

Eredmények. Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Zágráb, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 45:39 (Rubin +7, Budaházy +2, Bagdány -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Üzbegisztán 43:44 (Bagdány +4, Budaházy +2, Rubin -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Lengyelország 30:45 (Bagdány -2, Bálint -3, Budaházy -10).

A 7. helyért: Magyarország-Szlovákia 45:30 (Bagdány +9, Bálint +4, Rubin +2).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Üzbegisztán, …7. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia).

Junior női tőrcsapat Világkupa, Lipcse, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kanada 42:41 (Wolf +5, Kalocsai +4, Polonyi -3, Kollár -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 39:45 (Kalocsai 0, Wolf -2, Polonyi -4).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 45:30 (Wolf +8, Kollár +6, Kalocsai +4, Polonyi -3). 

Az 5. helyért: Magyarország-Izrael 45:41 (Kollár +8, Kalocsai +2, Wolf -6).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Kína, …5. Magyarország (Kalocsai Luca, Kollár Anna, Polonyi Petra, Wolf Eszter).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események