Ötödik hely búcsúzóul

szept 23, 2019 | Hírek

A koreai kerekesszékes világbajnokság utolsó versenynapján az ötödik helyen végzett a Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású női kardcsapat. A magyar küldöttség öt éremmel zárt!

Az újabb bravúr már nem jött össze! A magyar kerekesszékes női tőrcsapat vasárnapi világbajnoki aranyérme azzal kezdődött, hogy a mieink a negyeddöntőben legyőzték a favorit kínaiakat. A zárónapon a női kardcsapatok viadalában voltunk érdekeltek, és a negyeddöntőben ezúttal is a kínaiak kerültek velünk szembe. 

A Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású válogatott nagyon jól tartotta magát, de végül 45:40-es vereséget szenvedett. A folytatásban már nem találtunk legyőzőre, a trió előbb Hongkongot (45:18), majd Oroszországot verte (45:35), és ezzel az ötödik helyen végzett.

A magyar küldöttség ezzel 1 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel az éremtáblázat hatodik helyén zárt. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek és mesternek!

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Cheongju. Férfi párbajtőrcsapat, 13 induló. Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Nagy-Britannia.

Női kardcsapat, 9 induló. Végeredmény: 1. Kína, 2. Grúzia, 3. Ukrajna, …5. Magyarország (Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla).

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 40:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Hongkong 45:18.

Az 5. helyért: Magyarország-Oroszország 45:35.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események