Panka gyógyulóban, a társak a páston

nov 3, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Öt világbajnok női kardozónk közül négy ott lesz szombaton, az UTE vívótermében a fegyvernem szezonnyitó válogatóján, Mk-fordulóján. Márton Anna pedig műtétje után már itthon lábadozik és gyógytornázik.

Reméljük, több éves kálváriája vége felé jár Márton Anna. Kiváló kardozónk a 2020-as országos bajnokságon szenvedett súlyos térdsérülést. Akkor, az olimpiai szereplés érdekében Tokió utánra halasztották a műtétet, és fájdalmakkal, sántítva, emlékezetes körülmények között jutott négy közé Panka az egyéni versenyen. Aztán jött ősszel a térdszalagpótló németországi műtét, melyet követően idén januárban tért vissza Gárdos Gábor tanítványa a pástra. 

Igen ám, de mindeközben, legnagyobb örömünkre, Márton Anna nélkül nyert világbajnoki aranyat 2022 júliusában, Kairóban, a szakág történetében először a magyar kardcsapat… A BVSC vívója szűk fél év alatt legjobb magyarrá lépett elő az egyéni világranglistán, a helye nem is lehetett kérdéses a csapatban. Csakhogy jött az újabb “igen ám”… Panka térdsérülése kiújult, ismét messze került a százszázalékos állapotától, és bizonyos volt, hogy újabb műtét vár majd rá. Előtte azért a milánói vb-döntőben pazar vívással segítette újabb aranyéremhez a társakat…

Márton Annát március környékén láthatjuk ismét a páston.

Utána viszont jött az újabb operáció, pontosabban operációk. Előbb ki kellett tisztítani a sérült térdet, majd meg kellett ismételni a térdszalagpótlást. Ennek miértjéről Panka nem szívesen beszél, mondván, változtatni már úgysem lehet a történteken… A lényeg: túl van rajta, ugyanaz az orvos végezte el a műtétet, aki legutóbb. Beszélgetésünk idején pedig már éppen gyógytornáról érkezett haza. 

“Múlt hét végén jöttem vissza Németországból, túl vagyok az újabb keresztszalag-beültetésen, most jöhet ismét a hónapokig tartó felépülési folyamat. Az orvosommal és az edzőmmel egyeztetve úgy gondoljuk, hogy a márciusi, utolsó két olimpiai kvalifikációs egyéni és csapat Világkupán már ott lehetek. Remélem így lesz, és akkor az olimpiáig hátralévő négy hónap elegendő ahhoz, hogy a lehető legjobb formába lendüljek.” – nyilatkozta honlapunknak Márton Anna. 

.A kairói világbajnok társak (Pusztai Liza, Katona Renáta, Szűcs Luca, Battai Sugár) mind ott lesznek a szombati válogatón.

Mindeközben a világbajnok csapattársak ott lesznek a páston a szombati, szezonnyitó Magyarkupa-fordulón, egyben hazai válogatón. A “kétszeresek” – Battai Sugár, Pusztai Liza, Szűcs Luca – és a kairói csapattag Katona Renáta, egyaránt neveztek az UTE vívócsarnokában sorra kerülő szombati versenyre, úgy gondolták, egy héttel az algíri egyéni és csapat Vk előtt mindez jó felvezető lesz… A férfiak ugyanakkor éppen ellenkezőleg vélekednek, milánói világbajnok csapatunk egyetlen tagja sem indul az urak hasonló, szombati versenyén. Mielőtt bárki összevonná a szemöldökét: a hölgyeknél alig 20 éves, a férfiaknál 30 feletti vívókról beszélünk, az lenne a fura, ha hasonló lenne a felkészülésük…

A hazai vívóhétvégét a felnőtt kardozók Magyarkupa-fordulója mellett kadet kard, illetve kadet és junior párbajtőr válogatók teszik teljessé. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események