Párbajhősök boldog örömszavai

jún 21, 2019 | Hírek

Rédli András, Berta Dani, Siklósi Geri, Koch Máté és Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző boldogan nyilatkozott a párbajtőrcsapat bronzérmét követően. Érthető az öröm: nagyon értékes ez a harmadik hely!

Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző: “Nagyon elégedett vagyok, egyben büszke a fiúkra. Nagyon készültünk a nyolcaddöntőre, a két lehetséges ellenfelet, így a cseheket is alaposan kielemeztük, meglett az eredménye. Az olaszok elleni negyeddöntőben kifejezetten tetszett a fegyelmezett, mégis élvezetes vívás. Természetesen sajnálom az oroszok elleni egytusos vereséget, de utána nagyon simán hoztuk a bronzmeccset, és nekünk szép siker ez az eredmény. Nemcsak a harmadik hely, hanem a mutatott vívás alapján úgy érzem, bizakodó lehetek mind a budapesti vb-szereplés, mind az olimpiai kvalifikáció kapcsán.”

Rédli András: “Tíz éve indultam életem első felnőtt világversenyén, és akkor, Plovdivban megnyertük az Európa-bajnokságot. Közel voltam az ismétléshez, de sajnos, elszúrtam az oroszok elleni utolsó tust… Ez bánt, de elégedetlen nem vagyok, nagyon jó csapatot alkottunk, komoly skalpokat szereztünk, és értékes bronzérmet nyertünk. Ráadásul úgy érzem, akad esély a továbblépésre is, én például tudok ennél jobban is vívni!”

Berta Dániel: “Ez az első érmem felnőtt világversenyen, úgyhogy nagyon örülök, és annak is, hogy jól ment a vívás. Az olaszok ellen sikerült fordítanom a meccs közepén, de ez nem rólam szólt, egységes, nagyszerű csapatunk volt egész nap. Persze, kár, hogy nem sikerült az elődöntő, én is szerettem volna előnnyel átadni Andrásnak a váltást. De összességében elégedett vagyok, jöhet a vb, és ki fogunk jutni az olimpiára is!”

Siklósi Gergely: “Igazi csapatot alkottunk, aki pástra lépett, az mindig hozzátett valamit az eredményhez. Rendkívül örülök, hogy én is részese lehettem ennek a sikernek, nagyon sokat, és nagyon keményen dolgoztunk érte. ”

Koch Máté: “Ez a felnőtt Európa-bajnoki érem a hab a tortán a szezonom vége felé. Nagyszerű érzés, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, és semmiféle hiányérzet nincs bennem, hogy nem léptem pástra. Elvégre semmi ok nem volt arra, hogy bárkit is lecseréljenek, mindhárom társam nagyszerűen vívott! Jöhet a világbajnokság!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események