Parlamenti köszöntés

júl 19, 2019 | Hírek

Az Országházban adott vacsorát a világbajnokság első döntős estéjét követően a díszvendégeknek az MVSZ. Az eseményen mindenki elismeréssel nyilatkozott a vívó vb-ről, a nagyszerű körülményekről.

Hosszú napja volt tegnap a világbajnokság legfontosabb szervezőinek. Miután a fél 9-kor kezdődő versenyt előkészítették, lebonyolították, valamikor este kilenc óra magasságában átadátk az érmeket, majd autóba ültek, és az Országházba utaztak. 

Allisher Uszmanov, a FIE elnöke köszönti a világbajnokság magyar főszervezőit.

Ide hívta ugyanis meg díszvacsorára a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt a nemzetközi és magyar előkelőségeket. A baráti vacsorán ott volt többek között Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Alliser Uszmanov, a Nemzetközi Vívó Szövetség elnöke, Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és még sokan mások. 

A díszasztalnál Allisher Uszmanov, Thomas Bach és Schmitt Pál.

Valamennyi felszólaló a legnagyobb elismeréssel méltatta az ünnepélyes megnyitót, illetve az első döntős nap rendezését, hangulatát. Reméljük, a világbajnokság végéig sem változik majd a véleményük. 

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke mondja el köszöntőjét.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események