Pásztor Flóra és Szemes Gergő sikere

nov 7, 2020 | Hírek

Tőrben is érvényesült a papírforma. A Magyar Kupa fordulójában a nőknél a törekvéses Pásztor Flóra, a férfiaknál a ferencvárosi Szemes Gergő lett az aranyérmes. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek

Bőven akadt hiányzó a tőrözők szombati Magyar Kupa fordulójában. A férfiaknál Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin és Mészáros Tamás, a nőknél Kreiss Fanni, Mohamed Aida és Lupkovics Dóra hiányzott különböző okok miatt. A tokióii olimpiára kvalifikációt szerzett női szakág számára az első, a férfiaknak a második válogatót rendezték. 

A távollévők hiányában, azt lehet állítani, hogy érvényesült a papírforma. A férfiak mezőnyében a kadet Európa-bajnok Szemes Gergő nyert, míg a nőknél Pásztor Flóra lehengerlő vívással bizonyult jobbnak mindenkinél. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló. Végeredmény: 1. Szemes Gergő (FTC, edző: Szabó István), 2. Németh András (Honvéd), 3. Machek Vince (Honvéd) és Maior Mátyás (Törekvés), 5. Kiss Dániel (Honvéd), 6. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 7. Ori Finterbush (izraeli), 8. György Bendegúz (szlovák). A döntőben: Szemes-Németh mérkőzés nélkül.

Női tőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 38 induló. Végeredmény: 1. Pásztor Flóra (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Nekifor Erika (Törekvés), 3. Kondricz Kata (Honvéd) és Mesteri Viktória (UTE), 5. Pöltz Anna (MTK), 6. Zsoldosi Karolina (FTC), 7. Marosi Gréta (Törekvés), 8. Kovács Réka (Törekvés). A döntőben: Pásztor-Nekifor 15:9.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM