Pásztor Flóra nyolcaddöntős

ápr 20, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Női tőröző olimpikonunk, Pásztor Flóra nyolcaddöntőben zárt a tbiliszi Világkupán. Vasárnap a csapatverseny következik.

Pásztor Flóra március közepén, a washingtoni Grand Prix-n, nem kis izgalmak után biztosította helyét a párizsi olimpián. A feladat számára az addig hátralévő időben egyértelmű: minél előrébb kerülni a világranglistán, és ezzel könnyebb ágra kerülni az ötkarikás játékokon. Ha nem is hatalmasat, de egy kisebbet lépett Flóra ebbe az irányba a tbiliszi női tőr egyéni Világkupán. 

Pásztor Flóra a világranglista élmezőnyébe tartozó német Sauert győzte le Tbilisziben.

A 64-es főtáblán az első asszóban sem volt könnyű dolga a francia Butruille ellen (15:12), de mondjuk azt, hogy egy kvótásnak ezt a lépést hoznia kell… A világranglista közvetlen élmezőnyébe tartozó német Sauer elleni magabiztos siker (15:10) viszont mindenképpen a bravúr kategóriába sorolható. A nyolcaddöntő már nem sikerült, az olasz válogatott Palumbo 15:11-re jobbnak bizonyult. A főtáblára jutó másik magyar, Kondricz Kata a 64 között 15:10-es vereséget szenvedett a világklasszis, későbbi aranyérmes olasz Volpitól

Flórának jöhet hamarosan az újabb feladat, előtte azonban következik vasárnap a tbiliszi csapatverseny, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Tbiliszi, 144 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Butruille (francia) 15:12, Kondricz-Volpi (olasz) 10:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Pásztor-Sauer (német) 15:10.

Nyolcaddöntő: Pásztor-Palumbo (olasz) 11:15.

Végeredmény: 1. Alice Volpi (olasz), 2. Arianna Errigo (olasz), 3. Martina Favaretto (olasz) és Anna Cristino (olasz), …15. Pásztor Flóra, …63. Kondricz Kata, …66. Mohamed Aida, …75. Pöltz Anna, …80. Papp Jázmin, 81. Lupkovics Dóra, …122. Nekifor Erika.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események