Petri Renáta ötödik Splitben

okt 12, 2019 | Hírek

Az olimpiai és világbajnokokat felvonultató mezőnyben a békéscsabai Petri Renáta az ötödik helyen végzett a spliti női párbajtőr szatellitversenyen, mely egyben része a hazai válogatási rendszernek.

Három egyéni világbajnok (Beljajeva, Gudkova, Navarria), egy egyéni olimpiai bajnok (Semjakina) és két egyéni Európa-bajnok (Embrich, Kolobova) indult el magánszámításaink szerint a spliti női párbajtőr szatellit versenyen. Ez igazolja a nemzetközi szövetség azon törekvését, mely szerint “második vonalas” versenyeket is kell szervezni és jutalmazni. És ugyancsak igazolja a magyar szövetség ötletét, mely szerint az ehhez hasonló versenyek beépítése a hazai versenyrendszerbe kifejezetten hasznos lehet. 

A nagyon erős horvátországi versenyen három magyar vívó jutott a legjobb 16 közé, és a fegyvernem jelenlegi állapotát tökéletesen tükrözi, hogy közülük egyikük sem volt tagja a világbajnokságon részt vevő kvartettnek. A vb-n legjobban szereplő, nyolcaddöntős Nagy Kinga és Kun Anna a 32, a kadet világbajnok Muhari Eszter és Budai Dorina a 64 között búcsúzott. 

A nyolcaddöntőig jutott Kolczonay Borbála és Büki Lili. Utóbbi, 17 éves tatai tehetségünk nevéhez fűződik, hogy búcsúztatta az egyéni világbajnok olasz Navarriát! Legjobban magyar részről Petri Renáta szerepelt! A Békéscsaba korábbi kadet vb-bronzérmese nemrégiben a visszavonulást is fontolgatta, sokkal jobban tette, hogy nem így tett…! A főtáblán három értékes győzelmet aratott, és ezzel bejutott a legjobb 8 közé, végül a negyeddöntőben 15:9-es vereséget szenvedett az észt válogatott Kuusktól, így az ötödik helyen végzett, gratulálunk neki és mesterének, Galli Zsoltnak

Eredmények. Női párbajtőr szatellitverseny, magyar válogató, Split, 150 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Christmann (német) 15:10, Kolczonay B.-Sica (brit) 15:9, Büki-Milicsics (szerb) 15:10, Wetzker-Szaumova (orosz) 15:13, Petri-Nattán 15:12, Muhari-Lukjanova (orosz) 11:15, Fekete-Josimura (japán) 14:15, Kazár-Beljajeva (észt) 7:15, Turcsák-Komarova (orosz) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kolczonay B.-Martinyuk (orosz) 15:8, Büki-Navarria (olasz) 15:8, Petri-Szpasz (ukrán) 15:13, Wetzker-Tataran (román) 10:15, Kun-Kolobova (orosz) 8:15.

Nyolcaddöntő: Petri-Hess (német) 15:11, Kolczonay B.-Riedmüller (német) 14:15, Büki-Szoldatova (orosz) 11:15.

Negyeddöntő: Petri-Kuusk (észt) 9:15.

Végeredmény: 1. Nelli Differt (észt), 2. Kristina Kuusk (észt), 3. Violetta Kolobova (orosz) és Anasztaszia Szoldatova (orosz), …5. Petri Renáta (edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Kovács Iván), …14. Büki Lili, …16. Kolczonay Borbála, …22. Nagy Kinga, …28. Kun Anna, …30. Wetzker Laura, …32. Gnám Tamara, 33. Muhari Eszter, 34. Budai Dorina, …42. Szabó Laura, 43. Csomós Flóra, …47. Kolczonay Júlia, …52. Nattán Sarolta, …54. Nyikos Zsófia, …57. Turcsák Bianka, …60. Kazár Fóra, …63. Fekete Laura.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események