Rabb Krisztián és Péch Kornél 64-ben

máj 17, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A kiemelt Szilágyi Áron mellett Rabb Krisztián és a junior Péch Kornél jutott a legjobb 64 közé a madridi férfi kard egyéni Világkupa-versenyen.

Három magyar férfi kardozó lehet ott a madridi egyéni Világkupa főtábláján. Ebből Szilágyi Áron személye nem is lehetett kétséges, sérüléséből felépülő háromszoros olimpiai bajnokunk természetesen a kiemeltek között szerepel. Miként ott lett volna Szatmári András is, aki viszont bokasérülése miatt ezúttal itthon maradt. 

Áron mellett további hét magyar kezdte a versenynapot, ebből kettő fejezte be sikerrel, azaz jutott a legjobb 64 közé. Rabb Krisztián szintet lépett erre a szezonra, ezt ismét bizonyította azzal, hogy a csoportkörből veretlenül jutott közvetlenül a főtáblára. A junior korú Péch Kornél viszont pályafutása során először került a felnőttek között a legjobb 64 közé. A direkt kieséses szakaszban két koreait múlt felül, először Jeongot 15:14-re, majd Kim Jit 15:13-ra. Ez igen!

Péch Kornél (balra) először jutott felnőtt Vk főtáblájára.

A többieknek ugyanez nem sikerült. Az utolsó állomásnál bukott el a “nagy” Péch, Miklós, valamint Decsi Tamás, iráni, illetve román riválissal szemben. A legjobb 96 közé kerülésért esett ki Iliász Nikolász és Gémesi Csanád, míg Horváth Gergő a csoportkör után búcsúzott. 

Folytatás tehát szombaton három férfi kardozónkkal, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Madrid, 212 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Rabb Krisztián 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Gémesi Csanád 4/1, Péch Kornél 4/2, Iliász Nikolász 3/3, Decsi Tamás 3/3, Péch Miklós 2/4 (továbbjutottak), Horváth Gergő 1/5 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Péch M.-Nowinowski (lengyel) 15:6.

A legjobb 96 közé jutásért: Péch M.-Jeong (koreai) 15:14, Decsi-Fernandez Blanco (spanyol) 15:14, Péch K.-Ramon Lopez (spanyol) 15:11, Iliász-Mastrullo (olasz) 14:15, Gémesi-Park (koreai) 11:15.  

A legjobb 64 közé jutásért: Péch K.-Kim Ji (koreai) 15:13, Péch M.-Fotouhi (iráni) 13:15, Decsi-Dragomir (román) 12:15. 

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Leung (hongkongi), Rabb-Song (koreai), Péch K.-Saron (amerikai). 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.