Sákovicsné Dömölky Lídia 85 éves

márc 9, 2021 | Hírek

Március 9-én ünnepli 85. születésnapját Sákovicsné Dömölky Lídia. Olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok tőrözőnknek, versenyeink állandó résztvevőjének boldog születésnapot, jó egészséget kívánunk!

Sákovicsné Dömölky Lídia, azaz Lidi néni – ahogy mindenki hívja a vívókörökben – kedden ünnepli 85. születésnapját. Káprázatos pályafutást tudhat maga mögött, 1955-ben, 19 évesen nyerte egyéni világbajnoki címét, és közel másfél évtizedig maradt a sportág legjobbjai között. Karrierje csúcsa az 1964-es tokiói olimpia volt, amikor a Szovjetunió elleni csapatdöntő utolsó asszójában az ő győzelmével szerezte meg Magyarország az aranyérmet. 

Lidi nénit köszönti Csampa Zsolt, a szövetség elnöke.

Pályafutása során az említett arany mellett két olimpiai ezüstöt nyert. Világbajnokságokon 1955 és 1967 között öt aranyérmet nyert, egyet egyéniben, négyet csapatban. Ezen időszak alatt hétszer nyert egyéni magyar bajnokságot. Remek karrierje után edzőként és sportújságíróként dolgozott. Férje az a Sákovics József volt, aki a tokiói olimpián szövetségi kapitányként tevékenykedett, korábban párbajtőr világbajnokságot nyert. 

Sákovicsné Dömölky Lídia a férjéről elnevezett párbajtőr Grand Prix megnyitóján.

Lidi néni a mai napig aktív tagja vívótársadalmunknak. A veteránok mezőnyében is pástra lépett, és minden rangos hazai versenyen ott köszönthetjük díszvendégeink között. A Magyar Vívó Szövetség nevében ez úton is kívánunk Lidi néninek további nagyon jó egészséget, és boldog születésnapot!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események