Somfai Péter nyerte az Mk-fordulót

okt 12, 2019 | Hírek

Az olimpiai bronzérmes Somfai Péter nyerte a 110 indulós férfi párbajtőr Magyarkupa-fordulót a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A honvédos vívó a döntőben Andrásfi Tibort győzte le.

Jó az “öreg” a háznál! A 39 éves Somfai Péter, a riói olimpiai bronzérmes férfi párbajtőr-csapatának tagja nyerte a budapesti Magyarkupa-fordulót, egyben válogatót. A rendkívül népes és erős mezőnyből Rédli András és Bányai Zsombor hiányzott. A fegyvernem erejére jellemző, hogy az idei egyéni világbajnok Siklósi Gergely, és a hazai ranglistát vezető Koch Máté nem jutott a legjobb 8 közé. 

A “korosztályok csatájában” egyébként döntetlen született, két rutinosabb vívó és két fiatalabb állhatott dobogóra Somfai Péter és Peterdi András, illetve Andrásfi Tibor és Berta Dániel személyében. A döntőben Somfai egyetlen tussal, a “hirtelen halálban” győzte le a “kis” Andrásfit. 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Magyarkupa, 110 induló. Végeredmény: 1. Somfai Péter (Honvéd, edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Andrásfi Tibor (BVSC), 3. Berta Dániel (Honvéd) és Peterdi András (Honvéd), 5. Nagy Dávid (Vasas), 6. Bányai Botond (Vasas), 7. Hamilton-Meike Jonathan (Vasas), 8. Josef Mahringer (osztrák). A döntőben: Somfai-Andrásfi 12:11.

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM