Somody Soma aranya

ápr 20, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Hatalmas mezőnyben született magyar arany-, ezüst- és bronzérem a nemzetközi párbajtőr válogatón. A férfiaknál Somody Soma nyert Nagy Dávid előtt, a nőknél Gnám Tamara lett harmadik.

Több szempontból is kapcsolódott a rijádi junior világbajnoksághoz a 393 indulóval (!) megrendezett Magyarkupa-forduló, egyben U23-as párbajtőr európai körverseny. Egyfelől a férfiaknál az a Somody Soma győzött, akinek egész pontosan öt nappal korábban, közel sem úgy sikerült utolsó korosztályos világversenye, ahogy szerette volna. Nos, az MTK vívója a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban “lelt vigaszra”, ugyanis nemcsak mennyiségileg, hanem minőségileg is igen komoly viadalt nyert. A döntőben Nagy Dávidot győzte le, de jellemző az esemény erejére, hogy egyik egyéni világbajnokunk – Koch Máté és Siklósi Gergely – sem jutott a legjobb nyolc közé. 

A nőknél sokkal inkább a külföldiek domináltak, a 16 közé mindössze négy magyar jutott, a 8 közé pedig kettő. A legjobban a válogatottságért harcoló, tatabányai Gnám Tamara szerepelt, aki harmadik lett. A győzelmet pedig az az ukrán Anna Makszimenko szerezte meg, aki a ríjádi junior vb-n is a dobogó tetejére állhatott. 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Magyar Kupa, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 240 induló. Végeredmény: 1. Somody Soma (MTK, edző: Bojti Dániel), 2. Nagy Dávid (Vasas), 3. Miguel Frazao (portugál) és Clement Metrailler (svájci), 5. Andrásfi Tibor (BVSC), 6. Bakos Bálint (Vasas), 7. Matyas Pavlik (cseh), 8. Buta Levente (FTC). A döntőben: Somody-Nagy 15:9.

Női párbajtőr egyéni Magyar Kupa, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 153 induló. Végeredmény: 1. Anna Makszimenko (ukrán),  2. Angelina Favre (svájci), 3. Gnám Tamara (Tatabánya) és Vanie Gognat (svájci), 5. Borsody Emma (BVSC), 6. Maria Alvim (portugál), 7. Virginia Romeo (svájci), 8. Polina Kulesova (ukrán).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események