Sportdiplomáciai csúcstalálkozó Budapesten

márc 11, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A hétvégi, nagy sikerű Westend Grand Prix-n a verseny mellett a sportdiplomácia terén is fontos lépések történtek magyar szempontból!

A nagyszerű magyar sikereit hozó párbajtőr Westend Grand Prix négyes döntője a nagyszerű eredmények mellet komoly sportdiplomáciai találkozót is jelentett. A BOK Sportcsarnokban ott volt többek között Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, Giorgio Scarso, az Európai Vívó Szövetség elnöke, továbbá Marius Florea, a román vívószövetség elnöke, a nemzetközi bíró bizottság tagja. 

Marius Florea, Fürjes Balázs, Giorgo Scarso és Csampa Zsolt a Westend GP döntőjén.

Az érintettek szakmai beszélgetést folytattak a következő időszakról, a jelenről és a jövőről. A magyar vívás sportdiplomáciája működik, dolgozik, és mindent megtesz azért, hogy méltó legyen versenyzőink eredményességéhez. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események