Sportdiplomáciai egyeztetés Budapesten

aug 19, 2022 | Hírek

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke és Giorgio Scarso, az Olasz Vívó Szövetség korábbi elnöke, a FIE Végrehajtó Bizottságának volt tagja sportszakmai egyeztetést tartott.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke és Giorgio Scarso, az Olasz Vívó Szövetség korábbi elnöke, a FIE Végrehajtó Bizottságának volt tagja sportszakmai egyeztetést tartott az Európai Vívó Szövetség közelgő kongresszusáról, ahol Giorgio Scarso az egyik jelölt a megüresedett elnöki posztra.

„Fontos számomra a Magyar Vívó Szövetség szakmai véleménye azokban a kérdésekben, amelyek alapján jelölti pályázatomat elkészítettem” – fogalmazott a csütörtöki budapesti egyeztetést követően Scarso úr, aki elsőként Magyarországra látogatott el, ezzel is kifejezve elismerését a magyar vívás eredményei és a Magyar Vívó Szövetség sikeres munkája iránt.

A kongresszust 2022. október 1-jén rendezik meg Varsóban.

Csampa Zsolt és Giorgio Scarso a tárgyalóasztalnál.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események