Szilágyi Áron bronzzal kezdte a szezont

nov 11, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Az algíri férfi kard egyéni Világkupa-versenyen háromszoros olimpiai bajnokunk, Szilágyi áron bronzéremmel kezdte a szezont. Sima győzelmek után egy tussal kapott ki az elődöntőben a francia Apithytól.

Egy tus hiányzott Szilágyi Áronnak, az újabb Világkupa-döntőhöz, de lesznek neki ennél még fontosabb feladatai is a szezonban… Az idénynyitó algíri Világkupán klasszisunk ismét bizonyította kiemelkedő képességeit, mondhatni, izzadság nélkül jutott el a legjobb nyolcig, ami azért nem olyan egyszerű ebben a rendkívül kiegyenlített mezőnyben. 15:5, 15:7 és 15:6 volt az útja, ami mindent elmond Decsi András tanítványának formájáról és koncentráltságáról. 

Szilágyi Áron ismét remek tusokkal kezdte szezonját.

A negyeddöntőben egy régi nagy rivális, az olasz Curatoli következett, aki mindent bevetett a győzelemért, ám hiába. A Vasas vívója 15:12-vel zárta a meccset, és ezzel pályafutása 49. nagy versenyén szerzett érmet, jöhet az ötvenedik, nem gondoljuk, hogy bárkinek van hasonló mérlege… Aztán a medált ezúttal nem sikerült tovább fényesíteni. Az elődöntőben egy másik régi ellenfél, Bolade Apithy következett, aki ellen 11:14-ről egyenlített Áron, ám a végén a későbbi aranyérmes francia olyan tussal zárta az asszót, amelyet Áron is megtapsolt (14:15).

Bronzérmesünknek volt oka a mosolyra.

A többiekről. A korábbi ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián teljesített legjobban a mieink közül, ráadásul a 64-ben honfitársát, a kiemelt Szatmári Andrást búcsúztatta (15:9), majd a következő körben a nagyon kellemetlen egyiptomi Moataznak sem hagyott esélyt (15:8). A nyolcaddöntőben a francia klasszis, Apithy bizonyult jobbnak nála 15:9-re. Az ugyancsak “új hullámos” Horváth Gergő is nyert egy asszót a főtáblán, az amerikai válogatott Saront győzte le 15:14-re, utána Curatolival szemben maradt alul (5:15). Gémesi Csanád a főtábla első asszójában a francia Sebastian Patrice ellen kapott ki (7:15).

Vasárnap férfi és női kardban világbajnok csapataink debütálása következik milánói káprázatos aranyérmük után. A nők tavalyi első helyezett csapatukkal (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca), a férfiak megszokott, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállításukban lépnek pástra. Hajrá, fiúk, lányok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Algír, 184 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Fernandez Blanco (spanyol) 15:5,  Horváth-Saron (amerikai) 15:14, Rabb-Szatmári 15:9, Gémesi-S. Patrice (francia) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szilágyi-Doddo (amerikai) 15:7, Rabb-Moataz (egyiptomi) 15:8, Horváth-Curatoli (olasz) 5:15.

Nyolcaddöntő: Szilágyi-Jagodka (ukrán) 15:6, Rabb-Apithy (francia) 9:15.

Negyeddöntő: Szilágyi-Curatoli (olasz) 15:12.

Elődöntő: Szilágyi-Apithy (francia) 14:15.

Végeredmény: 1. Bolade Apithy (francia), 2. Oh Szanguk (koreai), 3. Szilágyi Áron (edző és válogatott edző: Decsi András) és Pietro Torre (olasz), …16. Rabb Krisztián, …32. Horváth Gergő, 33. Szatmári András, …54. Gémesi Csanád, …71. Decsi Tamás, …83. Iliász Nikolász, …126. Péch Miklós. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Kun Anna kétéves eltiltást kapott

A Magyar Vívó Szövetség az alábbi nyilatkozatot adja ki a történtekkel kapcsolatosan.

Sztárok – még a pást mellett

Először találkoztak egymással a “Sztárok a páston” eseményünk résztvevői. A kertvárosi vívóteremben ott voltak sportágunk nagyjai és vezetői egyaránt.

Magyarok Párizsban – Pásztor Flóra

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Pásztor Flórával folytatjuk!

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Élő eredmények

Közelgő események