Szoboszlai, Szilágyi…

júl 4, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A forbes.hu frissítette 2021-ben kiadott magyar sportolói “értéklistáját”, melyen Szilágyi Áron Szoboszlai Dominik mögött a második helyen szerepel.

Három értékmérő alapján rakta ismét össze a világhírű Forbes magazin magyar, internetes kiadása a legértékesebb honi sportolók listáját. A sportteljesítmény, a közösségi média, illetve a szponzori kapcsolatok alapján ítélték meg a sorrendet a szerkesztők. A tízes listára egyébként hat labdarúgó került, a sort “természetesen” Szoboszlai Dominik vezeti. 

Szilágyi Áron a Forbes szerint a második legértékesebb magyar sportoló.

Szilágyi Áron előrébb lépett a legutóbbi értékeléshez képest a második helyével. Háromszoros olimpiai bajnok kardozónk esetében az utóbbi három év kapcsán kiemelik a róla szóló, őszinte hangvételű dokumentumfilmet, a Fair Play-díjat, illetve azt, hogy jelölt a NOB Sportolói Bizottságába történő bekerülésre. 

Emellett megemlítik azt, hogy 2022-ben megnyerte még hiányzó trófeáját, az egyéni világbajnoki címet, továbbá a 2023-as csapat világbajnoki aranyérmet. Végezetül megjegyzik, hogy a párizsi lesz az első olyan olimpia, melyen édesapaként lép pástra.  

A 10 legmagasabban rangsorolt magyar sportoló a forbes.hu értékelése alapján:

  1. Szoboszlai Dominik (labdarúgó)
  2. Szilágyi Áron (vívó)
  3. Gulácsi Péter (labdarúgó)
  4. Hosszú Katinka (úszó)
  5. Schafer András (labdarúgó)
  6. Milák Kristóf (úszó)
  7. Sallai Roland (labdarúgó)
  8. Szalai Attila (labdarúgó)
  9. Orbán Willi (labdarúgó)
  10. Valter Attila (kerékpározó).
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.