Szűcs Luca hetedik Plovdivban

máj 18, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Ahogy Szűcs Luca fogalmazott nem sokkal a versenye után: “legjobbkor jött ez az eredmény”. Bódy István és Bódy Benjámin BVSC-s tanítványa ugyan kétszeres felnőtt világbajnoknak mondhatja magát, mégis, pályafutása során nem jutott egyéniben a nyolcas döntőbe a Világkupa-versenyeken és a világversenyeken. Mostanáig. 

Szűcs Luca teljes joggal örülhetett hetedik helyezésének.

Plovdivban ugyanis Luca különleges bravúrral érte el felnőtt pályafutása eddigi legjobbját. Az első asszóját simán hozta a 21 éves tehetség, 15:10-re nyert a japán Oszakával szemben, aztán az első “nagy falat” a francia Rioux volt, akit szoros 15:13-mal búcsúztatott a magyar. Az igazán nagy dobás a nyolcaddöntőben következett. A görög klasszis, Gudura már 14:9-re vezetett ellene, és innen következett a nagy fordulat. De meséljen erről Szűcs Luca! “Az edzőm, Bódy Benjámin 9:14-nél csak annyit mondott a kispadról: innen lettél kadet világbajnok! És valahogy tényleg megszállt az ihlet, ettől kezdve jobbnál jobb tusokat sikerült adnom, fordítottam. Viszont nagyon elfáradtam, a folytatásra már kevés erőm maradt. Így, a szezon végén nagyon kellett ez a siker, bízom abban, hogy ezzel bebiztosítottam a helyem a válogatottban, persze, még jön a holnapi csapat, meg aztán a jövő héten az országos bajnokság.” A folytatásban a másik görögtől, Georgiadutól kapott ki a magyar, aki ezzel a hetedik helyen végzett. 

Luca ehhez hasonló, bravúros tusokkal verte a görög Gudurát a nyolcért.

Megerősítendő Luca szavait: a kardozó ezzel átvette a vezetést a hazai ranglistán, márpedig ha ezt megőrzi, akkor a válogatási elvek alapján nem is lehet kétséges az olimpiai indulása egyéniben és csapatban egyaránt. Úgyhogy pontosan fogalmazott Luca az elején, számára legjobbkor jött ez a siker. 

A többiekről. Márton Anna nagyon közel volt a nyolcaddöntőhöz, a lengyel Cieslar 15:10-es legyőzése után egyetlen tussal maradt alul az amerikai Tartakovskyval szemben. Battai Sugi ugyancsak egy találattal kapott ki, 15:14-re az olasz Di Carlótól. 

Következik vasárnap a Vk-csapatverseny Plovdivban, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Plovdiv, 153 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Cieslar (lengyel) 15:10, Szűcs-Ozaki (japán) 15:10, Battai-Di Carlo (olasz) 14:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szűcs-Rioux (francia) 15:13, Márton-Tartakovsky (amerikai) 14:15.

Nyolcaddöntő: Szűcs-Gudura (görög) 15:14.

Negyeddöntő: Szűcs-Georgiadu (görög) 8:15.

Végeredmény: 1. Sara Balzer (francia), 2. Olga Harlan (ukrán), 3. Emura Oszaki (japán) és Deszpina Georgiadu (görög), …7. Szűcs Luca (edző: Bódy István és Bódy Benjámin, válogatott edző: Gárdos Gábor), …18. Márton Anna, …39. Battai Sugár, …77. Katona Renáta, …97. Pusztai Liza, …99. Beviz Dorottya,  …109. Kovács Zsanett, …113. Keszei Kira, …118. Domonkos Emese, …142. Masa Csenge.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.