Tabajdi értékes helyezése

nov 3, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Nyolcadik helyen végzett Tabajdi Zsombor, az elképesztően erős mezőnyű, isztambuli szezonnyitó junior férfi tőr Világkupán. Gratulálunk! További két vívónk zárt a nyolcaddöntőben.

A világelső amerikai felnőtt válogatott kapuját sikerrel ostromlók, ázsiaiak, és a teljes európai élmezőny ott volt a korosztályos, junior Világkupa-szezont nyitó, isztambuli férfi tőr eseményen. Pástra lépett tizenkét magyar is, és a mezőnyt látva azt mondható, hogy szépen helyt álltak a mieink. 

A sort kezdjük Tabajdi Zsomborral, aki nemhogy helyt állt, hanem remekelt! Pályafutása eddigi messze legszebb eredményét érte el ezzel a nyolcadik helyezéssel, arról nem is beszélve, hogy ezzel nagyot lépett a korosztályos világversenyek felé a hazai ranglistán… Kiss Tibor és Kárpáthy Krisztián honvédos tanítványa a nyolcaddöntőben kifejezetten erős francia riválist vert, majd az éremért egy másik franciától szenvedett vereséget. Gratulálunk az eredményéhez!

Tabajdi Zsombor karrierje eddigi legszebb eredményét érte el.

További két magyar, Bagdány Albert és Bálint Álmos jutott el a nyolcaddöntőig, ugyancsak rangos ellenfeleket legyőzve. Ott pedig a két legerősebb amerikaival, a verseny későbbi első és második helyezettjével szemben maradtak alul. 

Az isztambuli junior tőr Világkupa-hétvége szombaton a nők egyéni versenyével folytatódik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Junior férfi tőr egyéni Világkupa, Isztambul, 166 induló. A csoportmérkőzéseken: Budaházy Ambrus 4 győzelem/1 vereség, Badár Krisztián 4/2, Bödő Péter 4/2, Tabajdi Zsombor 4/2, Skorka Csongor 4/2, Bálint Álmos 3/3, Bagdány Albert 3/3, Rubin Mattia 3/3, Zsögön Andor 3/3 (továbbjutottak), Kosztolányi Hunor 2/4, Makk Balázs 2/4, Orovecz Balázs 2/4 (kiestek).

A legjobb 64 közé jutásért: Budaházy-Mak (hongkongi) 15:9, Bagdány-Skorka 15:6, Zsögön-Lindner (német) 15:13, Bálint-Dubreuil (francia) 15:14, Tabajdi-Cecet (moldáv) 15:6, Bodó-Iacomoni (olasz) 10:15, Badár-Scalora (olasz) 12:15, Rubin-Schulz (német) 14:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Bagdány-Xiao (amerikai) 15:13, Bálint-Atasoy (török) 15:7, Tabajdi-Falchetto (osztrák) 15:10, Zsögön-Pradel (francia) 6:15, Budaházy-Csoj (koreai) 7:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Bagdány-Yang (amerikai) 15:12, Bálint-Crist (francia) 15:13, Tabajdi-Covanisz (görög) 15:14.

Nyolcaddöntő: Tabajdi-Andriamasinarivo (francia) 15:12, Bagdány-Kumbla (amerikai) 9:15, Bálint-Emmer (amerikai) 8:15.

Negyeddöntő: Tabajdi-Chagnon (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Samarth Kumbla (amerikai), 2. Chase Emmer (amerikai), 3. Eliot Chagnon (francia) és Ethan Um (amerikai), …8. Tabajdi Zsombor (edző: Kiss Tibor és Kárpáthy Krisztián, válogatott edző: Mazza Lorenzo), …14. Bálint Álmos, 15. Bagdány Albert, …42. Budaházy Ambrus, …60. Zsögön Andor, …73. Skorka Csongor, …80. Bödő Péter, …92. Rubin Mattia, …97. Badár Krisztián, …121. Kosztolányi Hunor, 122. Makk Balázs, …126. Orovecz Gergely.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események