Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

dec 9, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

A férfiak, szokásosan hatalmas létszámú versenyén a piros-fehérek domináltak, némi piros-kék beütéssel. A dobogóra ugyanis kizárólag honvédos párbajtőrözők állhattak, továbbá az az Antal Máté, aki ugyancsak a Dózsa György úton kezdte pályafutását, de edzőjével a Vasasba “költözött”. A serdülő korú Petrovszki Áron bronzán kívül nagyjából a papírforma érvényesült, és a korosztály két nagy tehetsége, Taivainen Bence és Antal Máté vívta a döntőt – előbbi győzött végig vezetve, 15:10-re. A több mint kétméteres fiatalember így nyilatkozott honlapunknak:

Így örült Taivainen Bence az aranyérmének.

“Hullámzóan szerepelek az idényben, ma is voltak nehéz pillanataim. De annak nagyon örülök, hogy ma sikerült ezeken túllépnem, és magyar bajnok lehettem. Jövőre Pozsonyban folytatódik a szezon, még nagyon sok munka vár rám, de azt remélem, hogy jó úton haladok.”

A nőknél is az eddigi ranglistát igazolta a végeredmény, abból a szempontból feltétlenül, hogy az első három helyezett egyaránt dobogóra állhatott. Az már más kérdés, hogy a még mindig csak serdülő korú Horváth Lotti nyerte a versenyt idősebb riválisai előtt, amiért feltétlenül jár az elismerés a ferencvárosi tehetségnek. Lotti a fináléban Rózsás Júliát győzte le, a két bronzérmes Kozma Laura és Terhes Hanna lett. 

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 127 induló. Végeredmény: 1. Taivainen Bence (Honvéd, edző: László István és Peterdi András), 2. Antal Máté (Vasas), 3. Kelemen Boldizsár (Honvéd) és Petrovszki Áron (Honvéd), 5. Kiss Donát (Honvéd), 6. Apjuk Balázs (Vasas), 7. Varró Márton (FTC), 8. Szántó Zalán (MTK). A döntőben: Taivainen-Antal 15:10.

Kadet női párbajtőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 99 induló. Végeredmény: 1. Horváth Lotti (FTC, edző: Kovács Attila), 2. Rózsás Júlia (MTK), 3. Kozma Laura (Diósgyőr) és Terhes Hanna (Diósgyőr), 5. Szilárd Anna (Honvéd), 6. Papp-Szilágyi Luca (MTK), 7. Porkoláb Evelin (Vasas), 8. Terebessy Kinga (Honvéd). A döntőben: Horváth-Rózsás 15:12.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események