Taroló Vasas, duplázó Tata

dec 20, 2020 | Hírek

Az ob párbajtőr versenyeinek férfi szakágában a Vasas a hét éremből ötöt begyűjtött, közte a két aranyat! A nőknél a Tata volt a “királynő”, az egyéni után csapatban is hozta az első helyezést.

FÉRFI PÁRBAJTŐR. Ha kard egyéniben a Szilágyi-Szatmári mérkőzést tituláljuk “Csillagok háborújának”, akkor ez a szóösszetétel férfi párbajtőrcsapatban mostanság a Vasas-Honvéd derbiknek dukál. Már az egyéni verseny eredményén látszott a két fővárosi klub jelentős a dominanciája, és igaz lett mindez csapatban is. Pontosabban egyetlen eredmény majdnem akadt, ám az is a Vasashoz köthető. Nevezetesen a második csapathoz, amely majdnem meglepte a Honvédot az elődöntőben. Akkor Rédli András háromtusos hátrányból fordított a végén, a döntőben azonban ugyanerre Nagy Dáviddal szemben nem sok esélye volt, az óra 38:33-nál pergett le, és ez a pasarétiek aranyérmét jelentette. És azért emeljük kalapunkat a szombat-vasárnap történtek okán, a Vasas férfi párbajtőrözői ugyanis 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel zárták a fegyvernem két versenyszámát. Mi tagadás, nehéz überelni…

Bakos Bálint,  a férfi párbajtőr ob főszereplője a világbajnok Siklósi Gergellyel küzd a Vasas-Honvéd döntőben.

Halla Péter, a hétvégi sikerek kovácsa: “Természetesen nagyon elégedett vagyok, és gratulálok a fiúknak! De nem volt előzmények nélküli ez az eredmény! A járványhelyzet talán egyedüli hozadéka, hogy sokkal több idő jutott az egyéni képzésekre, mint korábban. Rend lett a kezekben, és a fejekben. Ez sokat számított, nagyon jól vívtak a srácok.”

NŐI PÁRBAJTŐR. A tataiak sorozata igazán tiszteletet parancsoló. A dunántúli kisegyesület ugyanis nagyot alkot az ob-kon, évről évre. Zsinórban hetedik alkalommal jutottak döntőbe Kun Annáék, és harmadszor állhattak vasárnap a dobogó legfelső fokára. Azért ez, persze, nem zajlott ilyen egyszerűen. Mindkét elődöntő ugyanis hatalmas csatát hozott. A másik ágon a BVSC győzte le komoly izgalmak után a végül bronzérmet nyerő, Szász-Kovács Emesével felálló Vasast. A tataiak pedig a Honvéddal vívtak késhegyre menő küzdelmet. Az utolsó asszóban a két válogatott, Muhari Eszter, és a szombati egyéni bajnok, Kun Anna találkozott. Eszter 41:40-re még átvette a vezetést, ám Anna utána ellenállhatatlannak bizonyult, tust sem kapott. A döntő ennél jóval egyoldalúbb meccset hozott. A második kör elején Büki Liliék átvették a vezetést, az előnyt pedig egyre csak növelték, és végül 45:33-nál ölelhették át érthető örömmel egymást. 

A tatai Gnám Tamara egyik szép találata a döntőben.

Plásztán Attila, a klub elnöke, edzője, “mindenese”, nem mellesleg Büki Lili és Kun Anna mestere ugyancsak boldogan nyilatkozott: “Ennél szebben nem is alakulhatott volna ez a hétvége. Egyéniben csak egymástól kaptak ki a tanítványaink, a csapaton pedig nagyon egységes teljesítményt nyújtva nyertünk aranyérmet. Két arany, és egy bronz a mérleg, ilyen még sose volt…” 

Eredmények. Országos bajnokság, csapat. BOK Sportcsarnok.

Férfi párbajtőr, 28 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid, edző: Halla Péter), 2. Honvéd, 3. Vasas 2, 4. Alba Regia, 5. AVA Békéscsaba, 6. Honvéd 2, 7. MTK, 8. Tapolca. A döntőben: Vasas-Honvéd 38:33.

Női párbajtőr, 19 induló. Végeredmény: 1. OMS-Tata (Büki Lili, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna, edzők: Partali Csaba, Plásztán Attila), 2. BVSC, 3. Vasas (Fekete Bosziljka, Kardos Edina, Szász-Kovács Emese, Szenti-Bukócki Bianka), 4. Honvéd, 5. Fless, 6. MTK, 7. OVSE, 8. PTE-PEAC. A döntőben: Tata-BVSC 45:33.

Kapcsolódó hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események