Tatán át visz az út Párizs felé

okt 26, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Pontosan tizenöt nap múlva kezdődik öt fegyvernem olimpiai kvalifikációs egyéni és csapatversenye. A párbajtőrözők számára legélesebb a tét a párizsi kvóta szempontjából, Tatán készülnek legjobbjaink.

Tizenkét férfi és tizenkét női párbajtőrözőnk készül ezekben a napokban az “állandó helyszínen”, a tatai edzőtáborban a közelgő feladatokra. Nevezetesen a szezon első igazán komoly eseményére, a két hét múlva sorra kerülő berni, illetve legnanói egyéni és csapat Világkupára. A Vk-sorozatnak ezúttal kivételes jelentősége van – elvégre hét versenyen (világbajnokság, kontinensbajnokság, Világkupa-versenyek) lehet megszerezni az ötkarikás kvótához szükséges helyezési számot. 

Világklasszisok, ha ezermesterkednek. Nagy Dávid, Koch Máté és Siklósi Gergely.

A rendszer bonyolult, e helyütt nem is részelteznénk, maradjunk csak annyiban, hogy nagyjából a sorozat felénél tartunk – túl egy Vk-n, a kontinens- és a dupla szorzós világbajnokságon. Márpedig párbajtőr a helyzet úgy fest: a férfiak jelenleg kvótás helyen állnak, ám bőven akad dolguk, a hölgyek jelenleg lemaradók, de még odaérhetnek. Könnyű tehát átlátni, hogy a hátralévő négy Vk-nak hatalmas a tétje… 

Teljes fegyverzetben a hölgyek.

Így aztán az egyébként is rengeteget dolgozó szakág készül, méghozzá nagyon készül a feladatokra… Jelenleg éppen Tatán, napi két vívóedzéssel, aztán az elutazás előtt néhány nappal a nagyon erős koreaiak is Budapesten edzőtáboroznak majd, innen indulnak majd a válogatottak Svájcba, illetve Olaszországba. 

Sok sikert kívánt a vezetőség a fontos verseny előtt.

A részletekről Boczkó Gábor számolt be honlapunknak, aki ezúttal kettős szerepben tölti napjait az edzőtáborban, lévén egyfelől szövetségi kapitány, másfelől a milánói egyéni világbajnok Koch Máté edzője. “Mindenki tisztában van azzal, milyen fontos hónapok állnak előttünk, és ennek megfelelően zajlik a munka. Európa-bajnok férfi csapatunk  valamennyi tagja egészséges, a hazai válogatón jól teljesítettek, ugyanakkor három és fél hónapja nem volt nemzetközi verseny, majd ott dőlnek el a dolgok. Tata után Budapesten készülünk majd, a jövő héten még nagyon sok vívással, és napi két edzéssel. A lányokkal közösen zajlik a munka, itt van velünk Kun Anna is, aki kézsérülését követően valószínűleg majd a december közepi, vancouveri Világkupán lesz százszázalékos állapotban” – nyilatkozta Boczkó Gábor. 

Schmitt Pál és Csampa Zsolt látta el tanácsokkal a „fiatalokat”.

A tatai edzőtáborba csütörtökön “meglepetés vendégek” is érkeztek, méghozzá Sákovicsné Dömölky Lídia, a 87 esztendős olimpiai és világbajnok tőröző, Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok, korábbi köztársasági elnök, Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok, Csampa Zsolt, a szövetség elnöke és Prosits Attila elnökségi tag személyében. Mint kiderült Dömölky Lídia először 1957-ben, Schmitt Pál 1960-ban járt először vívóként Tatán… Csampa Zsolt pedig elmondta a vívóknak, hogy ebben a rendkívül fontos időszakban továbbra is minden támogatásra számíthatnak a szövetségtől munkájuk során a versenyzők és az edzők. 

Tablókép a vendégekkel.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események