Távol Tokiótól

nov 3, 2019 | Hírek

A 14. helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a tallinni Világkupa-versenyen. Ezzel gyakorlatilag végleg elvesztette az esélyét arra, hogy kvalifikáljon a fegyvernem a tokiói olimpiára.

Nem sikerült. Gyorsan tegyük hozzá, a tallinni szezonnyitó Világkupa előtt sem volt igazán reális esély arra, hogy női párbajtőrcsapatunk odaérhet a kvalifikációs időszak befejezésére – március vége -, olimpiai részvételt érő helyezésre. Ám az észtországi 14. hely után, sajnos, kijelenthető, hogy legfeljebb matematikai esély maradt arra, hogy csapatban ott legyünk Tokióban. 

A nyitány sem volt egyszerű. A legjobb 16 közé jutásért a Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású válogatott Izraelt kapta ellenfélül, és fordulatos mérkőzésen sikerült szorosan, 45:43-ra megnyerni a meccset. Azt tudtuk, hogy a nyolcaddöntőben bravúrra lenne szükség az újabb továbblépéshez, elvégre Olaszország volt az ellenfél. Sokáig szorosan alakult a meccs, ott “lihegtünk” az itáliaiak nyakában, ám fordítani egyszer sem sikerült, és a számszerű végeredmény, 35:43, végül simának tűnik…

Kun Anna, Budai Dorina, Nagy Kinga és Muhari Eszter ezúttal a 14. helyig jutott.

A 9-16. helyért “érzékeny pofonok” érték a mieinket. Először Hongkongtól kaptunk ki 45:41-re, majd Kanada magabiztos legyőzése (45:24) után, a 13. helyért Svájctól is 45:42-es vereséget szenvedtünk. Ezzel a válogatott a 14. helyen végzett, és minden valószínűség szerint csak az egyéni részvételben gondolkodhatunk az olimpián. Annak kiharcolása sem lesz egyszerű…

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Tallinn, 30 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Izrael 45:43 (Budai +5, Kun +1, Muhari 0, Nagy -4).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Olaszország 35:43 (Budai -2, Muhari -3, Kun -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Hongkong 41:45 (Nagy +2, Muhari 0, Kun -1, Budai -5).

A 13-16. helyért: Magyarország-Kanada 45:24 (Muhari +9, Nagy +7, Kun +5).

A 13. helyért: Magyarország-Svájc 42:45 (Kun +2, Muhari +1, Nagy -6).

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, …14. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga).

A döntőben: Lengyelország-Oroszország 45:44

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események