Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

nov 25, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Az egyiptomi Sharm El Sheikh-ben tartották a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) éves, rendes közgyűlését. Az eseményen a magyar delegációt Csampa Zsolt elnök vezette, ott volt Tamás Henriette főtitkár, Kamuti Jenő, az orvosi és Czeglédy Edina, a jogi bizottság képviselője. 

A kongresszus magyar résztvevői: Kamuti Jenő, Czeglédy Edina, Tamás Henriette és Csampa Zsolt.

A jelentések és a beszámolók mellett az egyik legnagyobb figyelem a 2025-ös és a 26-os világversenyek színhelyének megválasztását kísérte. Az olimpia utáni két világbajnokságot Tbiliszi (2025) és Hongkong (2026) rendezheti meg, míg a két, soron következő kadet és junior világbajnokság a kínai Vuhsziban, illetve Rio de Janeiró-ban lesz. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események