Tőrben 32 volt a végállomás

jan 13, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A férfiaknál Dósa Dániel és Mihályi Andor, a nőknél Pásztor Flóra jutott a legjobb 32 közé a párizsi tőr Világkupán. Továbbra is élnek az egyéni olimpiai kvalifikációs esélyek.

A párizsi tőr Világkupa szombati versenynapján a legjobb 32 jelentette a végállomást a magyar vívók számára. Ez természetesen nem örömhír, ám az egyéni olimpiai kvalifikáció szempontjából, a riválisok eredményeit is figyelembe véve Dósa Dániel, illetve Pásztor Flóra továbbra is eséllyel pályázik az olimpiai részvételre. 

A legértékesebb sikert magyar szempontból talán Mihályi Andor érte el, aki a kiemelt francia Savint győzte le 15:8-ra a legjobb 64 között. Ez bravúros siker volt, és Dósa Dani is fontos meccset hozott simán ebben a szakaszban, ő a japán Hajasit verte 15:7-re. Harmadik főtáblás férfi tőrözőnk, Szemes Gergő kínai ellenfelétől 15:10-re kapott ki, így ketten folytatták a 32 között, sajnos, sikertelenül. Dani szoros meccsen kapott ki a kiemelt japán Macsujamától 15.13-ra, Andort pedig egy mási francia, Pauty győzte le 15:9-re. 

Mihályi Andor bravúros győzelmet aratott a 64-es táblán.

A nőknél nem jött össze a bravúr a mieinknek, mert bizony egyetlen győzelemhez is bravúrra lett volna szükség… Leszámítva azt a magyar-magyar meccset, melyen Pásztor Flóra győzte le Kreiss Fannit a legjobb 64 között. A többiekről: Lupkovics Dóra a világklasszis amerikai Kiefertől, Kondricz Kata a kiemelt japán Uenótól kapott ki az első asszóban, Flóra pedig a folytatásban az egyéni világbajnok francia Thibustól szenvedett vereséget. 

Pásztor Flóra olimpiai esélyei továbbra is élnek.

Tegyük gyorsan hozzá, az egyéni olimpiai kvalifikáció szempontjából nem alakult rosszul a verseny. A kijutásra legesélyesebb Dósa Dani, illetve Pásztor Flóra nem került hátrányba vetélytársaival szemben – ez a nap jó híre. 

Vasárnap következnek az olimpiai kvalifikációs csapatversenyek, melyeken bravúrokra lenne szükség az ötkarikás remények életben tartásához. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Párizs, 296 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Hajasi (japán) 15:7, Mihályi-Savin (francia) 15:8, Szemes-Mo (kínai) 10:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Macsujama (japán) 13:15, Mihályi-Pauty (francia) 9:15.

Végeredmény: 1. Tommaso Marini (olasz), 2. Alessio Foconi (olasz), 3. Guillame Bianchi (olasz) és Filippo Macchi (olasz), …20. Dósa Dániel, …50. Szemes Gergő, …89. Németh András, …122. Tóth Gergely, …183. Bálint Álmos, …198. Bagdány Albert, …200. Frűhauf Benjámin, …206. Benyus Attila, …234. Budaházy Ambrus, …257. Tabajdi Zsombor.

Női tőr egyéni Világkupa, Párizs, 233 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Kreiss 15:7, Kondricz-Ueno (japán) 8:14, Lupkovics-Kiefer (amerikai) 5:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pásztor-Thibus (francia) 12:15.

Végeredmény: 1. Csen Quingjuan (kínai), 2. Elena Tangherlini (olasz), 3. Martina Favaretto (olasz) és Jessica Guo (kanadai), …23. Pásztor Flóra, …43. Kreiss Fanni, …50. Kondricz Kata, …63. Lupkovics Dóra, …69. Nekifor Erika, …84. Mesteri Viktória, …91. Mohamed Aida, …140. Pöltz Anna, …142. Polonyi Petra, …179. Badár Szonja, …228. Orosházi Csilla.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események