Tóth Berci és Spiesz Anna a magyar bajnok 

jan 20, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A junior kard egyéni országos bajnokságon a férfiaknál Tóth Bertalan (TFSE), a nőknél Spiesz Anna (Vasas) lett az aranyérmes, gratulálunk!

A férfiaknál abból a szempontból mindenképpen meglepő eredmények születtek a Honvéd vívótermében, hogy a hazai ranglistát jelentős fölénnyel vezető, az év eleji junior Vk-versenyt megnyerő Bíró Huba, valamint a második helyezett, Budapesten ugyancsak nyolc közé jutó Dallos Benedek egyaránt a nyolcaddöntőben búcsúzott. 

A rangsorban harmadik Tóth Bertalan viszont élt a lehetőséggel, és az elődöntőben nagyon szoros meccsen legyőzte Petrucz Mirkót, majd a fináléban a másik BVSC-s, Papp Zsadány ellen már simábban nyert (15:7). Ezzel a TFSE kardozója, Patócs Ákos tanítványa megnyerte első országos bajnoki aranyérmét. 

Tóth Bertalan junior országos bajnoki öröme.

“A döntő az eredmény alapján simának tűnhet, de sok nehéz meccsem volt, nagyon örülök, hogy fejben sikerült végig koncentrálnom. A szezon során többször is azt éreztem, hogy ez hiányzott a jobb eredmények eléréséhez, nagyon bízom abban, hogy eljutok a világversenyekre, melyek úgy sikerülnek majd, ahogy szeretném. El akarom mondani azt is több kortársamnak, hogy nem szabad feladni! Problémái mindenkinek akadnak, de ott van az edző, ott vannak a barátok, és a vívás remek dolog. Meg lehet és meg kell találni a megoldásokat” – nyilatkozta Tóth Bertalan. 

A női verseny jelentős vasasos fölényt hozott, és ez nem is számított meglepőnek, elvégre a ranglista első három helyén a pasarétiek állnak. Ezúttal öten jutottak a legjobb nyolc közé, és hárman állhattak a képzeletbeli dobogóra, melynek harmadik fokát két kadet kardozó, Csonka Dorottya és a BVSC-s Tóth Nadin foglalta el. Az aranyéremért pedig a korosztály két kiválósága, a kadet világbajnok Domonkos Emese és a junior vb-bronzérmes Spiesz Anna mérkőzött – utóbbi győzött 15:10-re. Dominanciájára jellemző, hogy messze ez volt a nap folyamán a legszorosabb mérkőzése. 

Spiesz Anna tovább folytatta idei remek sorozatát.

“Egyéni junior bajnoki aranyérmem még nem volt, és bevallom őszintén, azzal a céllal jöttem ide ma délben, hogy azt megszerezzem. Annak azért nagyon örülök, hogy ezt kiegyensúlyozott vívással be is húztam. Sok a verseny, néha érzek is fáradságot. De őszintén úgy gondolom, hogy bírni fogom a a szezon végéig. Sok célom van még, és szeretném azokat megvalósítani.” – mondta honlapunknak Spiesz Anna. 

Eredmények. Junior férfi kard egyéni országos bajnokság, Honvéd vívóterem, 80 induló. Végeredmény: 1. Tóth Bertalan (TFSE, edző: Patócs Ákos), 2. Papp Zsadány (BVSC), 3. Péch Kornél (KVSE) és Petrucz Mirkó (BVSC), 5. Vigh Benedek (Vasas), 6. Luo Han (BVSC), 7. Csoba Botond (TFSE), 8. Bíró Domonkos (Vasas). A döntőben: Tóth-Papp 15:7.

Junior női kard egyéni országos bajnokság, Honvéd vívóterem, 57 induló. Végeredmény: 1. Spiesz Anna (Vasas, edző: Kósa Miklós), 2. Domonkos Emese (Vasas), 3. Csonka Dorottya (Vasas) és Tóth Nadin (BVSC), 5. Maga Csenge (Törökbálint), 6. Bácskai Kincső (KVSE), 7. Tóth-Horpáci Lili (Vasas), 8. Bognár Liza (Vasas). A döntőben: Spiesz-Domonkos 15:10.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események