Tóth Bertalan junior Vk-bronzérmes Tuniszban

nov 18, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Junior férfi kardválogatottunk Tuniszban szerepel korosztályos Világkupa-versenyen, és a szombati egyéni viadalon Tóth Bertalan bronzérmet nyert, gratulálunk!

Öt magyar vívó lépett pástra a tuniszi junior férfi kard Világkupa-versenyen, melyen a mieink mellett több erős nemzet – elsősorban a román és a francia – is képviseltette magát. A magyarok közül a legjobban az a Tóth Bertalan szerepelt, akinek a csoportkörben legkevésbé ment… Patócs Ákos TFSE-s tanítványa a nyolcért honfitársát, Péch Kornélt győzte le – ugyanitt búcsúzott Vigh Benedek. A folytatásban pedig előbb egy 15:14-es győzelem, majd egy ugyanilyen arányú vereség következett, és ez jelentette a bronzérmet a magyar tehetség számára, gratulálunk!

A tuniszi junior férfi kard Világkupa vasárnap a csapatversennyel folytatódik, hajrá, magyarok!

Tóth Bertalan junior Vk-bronzot nyert Tuniszban.

Eredmények. Junior férfi kard egyéni Világkupa, Tunisz, 84 induló. A csoportmérkőzéseken: Vigh Benedek 6 győzelem/0 vereség,Dallos Benedek 5/1, Péch Kornél 4/2, Petrucz Mirkó 4/2, Tóth Bertalan 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Vigh-Ben Mansour (tunéziai) 15:8, Petrucz-Nofal (egyiptomi) 15:8, Dallos-Gonzalez-Carvajal Martinez (spanyol) 15:6, Péch-Eva (román) 15:4, Tóth-Neuhaeuser (német) 15:7.

A legjobb 16 közé jutásért: Vigh-Thomas (francia) 15:9, Péch-Dallos 15:8, Tóth-Ajmuratov (üzbég) 15:11, Petrucz-Rouviere (francia) 14:15.

Nyolcaddöntő: Tóth-Péch 15:9, Vigh-Dauletnazarov (üzbég) 8:15.

Negyeddöntő: Tóth-Rouviere (francia) 15:14.

Elődöntő: Tóth-Kodirov (üzbég) 14:15.

Végeredmény: 1. Radu Nitu (román), 2. Zuhriddin Kodirov (üzbég), 3. Tóth Bertalan (edző: Patócs Ákos, válogatott edző: Neuhold Sándor) és Vlad Covaliu (román), …9. Vigh Benedek, …14. Péch Kornél, …20. Dallos Benedek, …27. Petrucz Mirkó.

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM